Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
20 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB    .
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB    .

Dette er de viktigste nyhetene fra natten til torsdag 20. juni.

Knivstikking i Drammen

En kvinne i 40-årene er siktet for å ha knivstukket samboeren sin. Mannen i 40-årene ble sendt til sykehus uten alvorlige skader. Kvinnen skal ha stukket mannen i låret. Politiet rykket ut til adressen på Brakerøya etter en melding om vold mellom samboerparet.

Annonse
Annonse

Hovedredningssentralen får kritikk etter helikopterstyrt

Pilotforbundet forteller til Bergens Tidende at de er frustrerte over at private redningshelikopter ikke ble tilkalt etter helikopterstyrten utenfor Sotra.

– Det er en stor frustrasjon hos våre medlemmer. Særlig blant alle dem som flyr søk og redning, sier Carl Gilbert Rodrigo til avisen.

Hovedredningssentralen mener de gjorde de riktige vurderingene, selv om beregninger fra avisen viser at et privat redningshelikopter kunne kommet en halvtime før redningshelikopter nummer to var på plass.

Færre trusler mot pride

Før årets pride-feiring har det kommet inn færre trusler skeive og arrangementene rundt pride, opplyser PST til Aftenposten. Oslo-politiet forteller at deres inntrykk er det samme. De sier at de ikke har mottatt noen alvorlige trusler før pride-feiringen i hovedstaden.

Rekordhøyt forbruk av fossilt brensel

Selv om fossilt brensel utgjorde litt mindre av verdens energimiks i fjor, ble forbruket rekordhøyt. Det ble også utslippene fra energiforbruk, viser bransjerapporten Statistical Review of World Energy. Tallene viser at etterspørselen etter fossilt brensel kan fortsette å øke til tross for veksten i fornybar energi. Det kan bli en utfordring for overgangen til lavere energiutslipp og for 1,5-gradersmålet.

Annonse
Annonse

– Vi håper denne rapporten vil hjelpe myndigheter, verdens ledere og analytikere med å se klart hvilke utfordringer som venter på veien videre, sier Romaine Debarry fra konsulentselskapet Kearney.

Ecuador mørklagt

Et nasjonalt strømbrudd mørkla Ecuador onsdag, men de fleste har nå fått strømmen tilbake igjen, opplyser landets energiminister.

Roberto Luque skriver på X at 95 prosent har fått strømmen tilbake onsdag ettermiddag lokal tid. Noen timer tidligere opplyste han at svikt i en overføringslinje hadde utløst en bølge av utkoblinger, så det ikke var noe strøm på riksnivå.

I hovedstaden Quito sto metroen stille som følge av strømproblemene.

Harry Potter-bok solgt for over 600.000 kroner

En sjelden førsteutgave av den første Harry Potter-boken gikk under hammeren for drøyt 45.000 pund på en auksjon i Skottland.

Boken ble auksjonert bort i Edinburgh, der mye av den er skrevet. Den er en del av et opplag på bare 500 eksemplarer fra 1997. Utgiveren tok ikke sjansen på å trykke mange bøker, fordi de var usikre på om historien om den unge trollmannsleven ville slå an.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøMen, kva trur du kostnaden vi vere.Husk at SVV sine tall 2022 for Tautratunellen er 6,6 mrd. for 14 km ...
@Geir Ole SætremyrTror du at prisstigningen står stille for alle andre prosjekter enn Møreaksen? Sammenlignet med de gigantiske jernbaneprosjektene er Møreaksen et langt ...
@Terje SundsbøP50 kostnad Vik til Molde I 2022 kroner er 21,5 mrd. Kva trur du dette vil vere i 2030 kroner? ...
@Geir Ole SætremyrMed opposisjonens tillegg til NTP er dette blant tidenes største. Realiteten er at det finnes midler til Møreaksen.Dine bompengeanslag skal ...
@Terje SundsbøBåde Høgre og Frp vil kutte oppgradering av jernbane i Østfold. I tillegg vil Høgre kutte fleire prosjekt som ikkje ...
@Geir Ole SætremyrDe økonomiske tyngdelovene gjelder også jernbane. Like fullt investeres det i gigantiske jernbaneprosjekter på Østlandet, langt ut over det forrige ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse