Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB
Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 26. juni.

Julian Assange er en fri mann

Assange ble dømt i henhold til forliket med USA og kunne spasere ut av rettslokalet på Saipan som en fri mann. Kort tid i forveien hadde han erkjent skyld for å ha delt hemmeligstemplet informasjon. Assange sa ikke et ord da han forlot lokalet. Nå er Assange på vei hjem til Australia.

Annonse
Annonse

Assange ble dømt til fengsel tilsvarende det han allerede har sonet i Storbritannia. I rettsmøte sa Assange at han trodde han handlet i tråd med USAs ytringsfrihet da han offentliggjorde dokumentene.

Nord-Korea avfyrte ballistisk rakett

Nord-Korea har avfyrt en ballistisk rakett ut mot havet, ifølge det sørkoreanske militæret. Trolig feilet raketten. Raketten landet i havet øst for Koreahalvøya, ifølge det sørkoreanske militæret.

De opplyser at det kan ha vært en hypersonisk rakett under utvikling, som beveger seg fem ganger lydens hastighet. Japans militære uttaler at raketten var oppe i en høyde på over 100 kilometer og at den fløy over 200 kilometer i luftlinje.

Nobelprisvinnere advarer mot Trumps økonomiske politikk

16 nobelprisvinnende økonomer har signert et brev som advarer mot Trumps økonomiske politikk. Joe Bidens økonomiske retning er «meget overlegen» Trumps, ifølge nobelprisvinnerne.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Vi tror at en ny periode med Trump kommer til å ha en negativ innvirkning på USAs økonomiske posisjon i verden og en destabiliserende effekt på USAs interne økonomi, skriver de.

Politiet ber folk sjekke garasjer og uthus etter savnet kvinne i Os

Politiet ba i natt folk i Os i Vestland om å sjekke garasjer, uthus, naust og hytter etter at en kvinne i 60-årene tirsdag morgen ble meldt savnet. Søket har pågått gjennom natten, opplyser Vest politidistrikt.

Kvinnen beskrives som slank, 178–180 centimeter høy, med mørkt skulderlangt hår. Hun går trolig i støvletter og skjørt. Dersom noen har gjort observasjoner, kan de ringe politiets tipstelefon på 476 96 060.

Argentina slo Chile i Copa America.

Lautaro Martínez scoret kampens eneste mål da Argentina slo Chile i Copa America. Scoringen kom to minutter før full tid. I den andre kampen i gruppe A vant Canada 1–0 over Peru.

Argentina topper gruppe A med seks poeng etter to kamper. Canada er nummer to med tre poeng, mens Chile og Peru har ett poeng hver.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

https://www.rbnett.no/nyheter/i/JblPd4/stor-ryddejobb-i-fylket-kvitter-seg-med-13-selskaper, jaja, da er iaffal MA ute av dansen på enda lengre tid :) Sitat fra innlegg i RB jeg ...
@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse