Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
12 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 12. juli

Biden blandet navn – sier han ikke gir seg

Joe Biden snublet i ordene på sin første pressekonferanse uten manus foran journalister i Washington i natt norsk tid og kalte visepresident Kamala Harris for Donald Trump. Før pressekonferansen begikk han en tilsvarende tabbe da han på et arrangement skulle overlate talerstolen til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, og introduserte presidenten som Vladimir Putin.

Annonse
Annonse

På pressekonferansen svarte Biden blant annet på spørsmål rundt sin egen helse. Han svarte at han er ved sine fulle fem og at han ikke har til hensikt å gi opp presidentvalgkampen. Presidenten snakket underveis detaljert om blant annet Gaza, og han sa at han er bedre egnet enn Donald Trump til å styre landet de neste fire årene.

Trump gjorde narr av Biden

Tidligere president Donald Trump gjorde narr av Biden fordi Biden kalte Harris for Trump. – Kjeltringen Joe begynner «Big Boy»-pressekonferansen sin med å si: «Jeg ville ikke ha valgt visepresident Trump som visepresident». Bra jobbet, Joe!, uttalte Trump mens Biden fortsatt sto på talerstolen.

Biden avsluttet pressekonferansen med å bli spurt om kommentar til Trumps uttalelse. Da var det gått 59 minutter siden han startet pressekonferansen. Biden forlot talerstolen og begynte å gå bortover scenegulvet mens han ironisk sa: «Lytt til ham».

Motstanden mot Biden øker

Gjennom dagen i går og i natt norsk tid har enda flere kongressrepresentanter føyd seg til listen over demokrater i Representantenes hus som ber Joe Biden trekke seg fra presidentvalgkampen.

– For vårt lands skyld, det er på tide at presidenten gir fra seg stafettpinnen til en ny generasjon med ledere, sier en av dem, Greg Stanton fra Arizona.

Så langt har 17 av de 213 demokratene i Representantenes hus og en av partiets 51 senatorer offentlig bedt presidenten trekke seg fra valgkampen. Bakgrunnen er bekymringer og skepsis knyttet til 81 år gamle Bidens helse og evne til å lede landet i fire nye år.

To bevisstløse etter brann i Tromsø

To personer ble natt til torsdag hentet bevisstløse ut fra en leilighet i en boligblokk i Tromsø. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 4.58.

Ambulansefolkene fikk etter hvert kontakt med en av personene.

Annonse
Annonse

– Det skjedde akkurat nå. Nå blir de to sendt til sykehus for nærmere undersøkelser, sier operasjonsleder Per Arve Aas i Troms politidistrikt til NTB ved 5.30-tiden.

Det var aldri åpne flammer på stedet, kun røykutvikling.

Parkert bil ødelagt i brann i Lillestrøm

En personbil som sto parkert på en gårdsplass ved en bolig sentralt i Lillestrøm, ble ødelagt i en brann natt til fredag. Politiet tror brannen er påsatt.

– Vi mistenker at brannen er påsatt og har konkrete spor. Vi får bistand i etterforskningen av politiet i Oslo, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NTB.

Nødetatene fikk melding om bilbrannen klokken 3.24. Natt til mandag denne uken ble en personbil parkert ved Lillestrøm stasjon ødelagt i en brann. Politiet antar at også denne brannen var påsatt.

Havarikommisjonen starter granskning av flyulykken i Oppdal

Statens havarikommisjon har startet full undersøkelse av flyulykken ved Oppdal flyplass i Trøndelag i forrige uke. To menn omkom i ulykken.

To menn fra Oppdal, 55 år gamle Åsmund Mellemsæter og 53 år gamle Joachim Frich, mistet livet i flyulykken på formiddagen mandag 1. juli. Mikroflyet av typen Aeroprakt A-22L2 havarerte i underkant av 300 meter øst av rullebanen på Oppdal flyplass etter å ha vært i luften i en halv time.

Flyet mistet brått all høyde og traff E6, opplyser Havarikommisjonen i en melding natt til fredag.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 4 dager siden Våre folkevalgtes lojalitet, kun et spill for galleriet?
Dette bør bli en av valgkampsakene neste år. Bra innlegg.
Norge bør si opp EØS-avtalen. Vi har Efta avtalen og forholde oss til. Vi må sette ned foten og ikke ...
Bjørn Ove Angvik 13 dager siden Kristiansund knyttes til Hitra og Frøya med ferje
Det er utrolig mye vassing i graut i denne saken om ferge Hitra -Aure. Hvem holder tilbake? Fylkeskommunen?  Dette kan ...
Terje Sundsbø 13 dager siden Fergefri E39 – forutsigbar samferdselspolitikk
Ferger er miljøverstinger. De har et enormt energiforbruk grunnet stor vannmotstand.Elbiler som kjører fergefritt er en miljøvinner.
Terje Sundsbø 16 dager siden Fergefri E39 – forutsigbar samferdselspolitikk
Alle meningsmålinger viser at folket ønsker å reise fergefritt. Det inkluderer også de som foretrekker Romsdalsaksen, en fergefri kryssing av ...
@Terje SundsbøOg?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse