Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 juli 2024 05:40
Del på Facebook
Foto: Erin Schaff / The New York Times via AP / NTB
Foto: Erin Schaff / The New York Times via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Harris sikret nok støtte til å bli presidentkandidat

USAs visepresident Kamala Harris har sikret seg støtte fra nok delegater til å bli Demokratenes presidentkandidat. Harris opplyste selv dette selv i natt norsk.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Da var det allerede klart i nyhetsbyrået APs opptelling at den nåværende visepresidenten hadde nok delegater bak seg. Tallet som ble oppgitt, var 2668. AP understreker at dette bare er en indikasjon på at hun har støtte fra over 1976 delegater, som er antallet hun trenger for å vinne.

USAs største fagbevegelse støtter Harris

Kamala Harris får støtte som presidentkandidat fra AFL-CIO, en sammenslutning som representer 12,5 millioner arbeidstakere.

AFL-CIO står for American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations og er den største hovedsammenslutningen i USA.

Biden tilbake etter korona

Joe Biden er tilbake i ettermiddag, opplyser Det hvite hus. USAs president testet positivt for covid-19 i forrige uke. I helgen opplyste presidentens lege at Biden ble i stadig bedre form, men at han fortsatt var hes og hadde en lei hoste.

Torsdag er det planlagt et møte mellom Biden og Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Strømbrudd i Trondheim

I natt var det et stort strømbrudd i Trondheim. På det meste var over 16.000 husstander rammet. Strømleverandøren Tensio opplyser at det var en feil i det elektriske nettet som førte til avbrudd i strømforsyningen.

På sine nettsider skriver Tensio at de regner med at feilen vil være rettet til klokken 6.30.

Eldre mann kastet i bakken og ranet i Oslo

En eldre mann ble ved 3.30-tiden ranet på Grønland i Oslo. Mannen ble kastet i bakken av raneren og frastjålet lommeboken. Mannen ble sendt til legevakt for kontroll, men det er ifølge politiet ikke noe som tyder på at han er alvorlig skadet.

Til NTB opplyser politiet at det virker som mannen var et tilfeldig offer. I forbindelse med ranet leter politiet etter en mann som er lys i huden, iført svarte klær og hvite sko.

Aktivt søk etter savnet turist på Senja innstilles

Det aktive søket etter en savnet turist på Senja ble i natt innstilt. Mannen, som ikke er sett siden fredag, er fortsatt ikke funnet. Det er blant annet søkt etter mannen med redningshelikopter.

Søk etter mannens telefon har i løpet av natten indikert at den savnede turisten befinner seg ute, men atferden på telenettet har ført til mindre bekymring. Dermed ble også aktivt søk etter mannen innstilt. Det vil bli gjort en ny vurdering tirsdag formiddag.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøMed ei dobling av kostnaden fram mot ei eventuell sluttføring i 2040 er det relativ enkel matematikk. Så er spørsmålet ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du antar at bompengene t/r Vik-Molde blir kr. 1.000,- med Møreaksen. Tiden vil vise hvor mye du ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSlik eg tolkar utrekninga er satsane basert på 2022 prisar etter P50 kalkyle. Så kan det vere at prisauke utover ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrBompengesatsene som KS2-analysen opererer med er basert på at alle kostnadsøkninger utelukkende finansieres med bompenger. Altså ikke en bompengeandel på ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøBompengesatsen som KS2 rekner det til er nesten 500 kroner i snitt t/r Vik til Molde.  Har ikkje grunn til ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrDu viser til kostnadsøkningene beregnet i KS2-rapporten, men bruker lavere bompengesatser enn som er angitt der? Hvor mye lavere er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse