Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 juli 2024 05:40
Del på Facebook
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Biden: Å forsvare demokratiet er viktigere enn noen tittel

– Det er en tid og et sted for yngre stemmer. Den tiden er nå, sa Joe Biden i sin første tale etter at han gjorde det klart at han ikke stiller gjenvalg som USAs president.

Annonse
Annonse

– Jeg ærer dette embetet, men jeg elsker landet mitt høyere, gjorde presidenten klart – og han mener velgerne nå må avgjøre om de går for «håp eller hat».

Trump: Kamala, du har sparken

Donald Trump holdt i natt norsk tid den første valgkamptalen etter at Kamala Harris trådte fram som Demokratenes presidentkandidat. Han gikk rett til angrep. Talen ble holdt i byen Charlotte i North Carolina, som er en såkalt vippestat, der ingen kandidat eller parti uten videre kan regne med et sikkert flertall ved presidentvalget.

Først var det imidlertid Joe Bidens exit som presidentkandidat som var tema. – For tre dager siden slo vi offisielt den verste presidenten i vårt lands historie, sa Trump.

Boeing-topper må møte etterlatte

Forliket mellom Boeing og amerikanske myndigheter etter to ulykker med 737 Max er klart. I tillegg til en milliardbot må styret i selskapet møte etterlatte. Ifølge rettsdokumenter som ble levert i natt norsk tid, er forliket mellom selskapet og justisdepartementet sluttført. Tidligere i juli gikk flyprodusenten med på å betale en bot på 243,6 millioner dollar – tilsvarende nesten 2,7 milliarder norske kroner.

Boeing har i forliket innrømmet å ikke ha overholdt en avtale fra 2021 som gjorde at selskapet den gangen unngikk straffeforfølgelse. Det dreier seg blant annet om feilaktige framstillinger om viktig programvare til den aktuelle flytypen.

Tankskip forliste ved Filippinene

Ett besetningsmedlem er savnet etter at et tankskip med 1,4 millioner liter tungolje kantret utenfor Filipinenes hovedstad Manila. Det er observert oljesøl.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Skipet MT Terra Nova, som seiler under filippinsk flagg, sank i natt norsk tid. Kraftig vind og høye bølger har gjort redningsarbeidet vanskelig. Kystvakten undersøker årsaken til forliset.

26 drept i Papua Ny-Guinea

Voldelige angrep mot tre avsidesliggende landsbyer i Papua Ny-Guinea i Stillehavet har krevd 26 menneskeliv, opplyste FN i natt norsk tid. Blant de drepte er 16 barn. Angriperne skal også ha satt fyr på flere boliger, og flere hundre mennesker har måttet forlate hjemmene sine.

– Jeg er forferdet over det sjokkerende utbruddet av dødelig vold i Papua Ny-Guinea, tilsynelatende som et resultat av en uenighet om eierskapet til en innsjø og bruksrettigheter, sier FNs menneskerettskommissær Volker Türk i en uttalelse onsdag.

En til sykehus etter slåssing i Harstad

Politiet i Harstad rykket sent i går kveld ut etter melding om slåsskamp mellom flere personer ved en bolig i Harstad sentrum. Da politiet ankom stedet, ble de vitne til slåssing med flere personer involvert.

Politiet opplyser at en person ble kjørt til sykehus, mens en annen person ble pågrepet på stedet.

Fire mistet lappen på E18 i Holmestrand

I natt meldte politiet at fire førere mistet lappen da politiet holdt fartskontroll i 100-sonen på E18 i Holmestrand. Utrykningspolitiet hadde stilt seg opp ved Bentsrudkrysset.

Det resulterte blant annet i at fire førere mistet førerkortet etter laserkontrollen. Ifølge politiet ble de fire målt til 143, 151, 155 og 177 km/t.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøMed ei dobling av kostnaden fram mot ei eventuell sluttføring i 2040 er det relativ enkel matematikk. Så er spørsmålet ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du antar at bompengene t/r Vik-Molde blir kr. 1.000,- med Møreaksen. Tiden vil vise hvor mye du ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSlik eg tolkar utrekninga er satsane basert på 2022 prisar etter P50 kalkyle. Så kan det vere at prisauke utover ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrBompengesatsene som KS2-analysen opererer med er basert på at alle kostnadsøkninger utelukkende finansieres med bompenger. Altså ikke en bompengeandel på ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøBompengesatsen som KS2 rekner det til er nesten 500 kroner i snitt t/r Vik til Molde.  Har ikkje grunn til ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrDu viser til kostnadsøkningene beregnet i KS2-rapporten, men bruker lavere bompengesatser enn som er angitt der? Hvor mye lavere er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse