Lørdag 17. juni skal det igjen knives om å lage den beste bacalaoen i byen! Den årlige konkurransen foregår for 23. gang på Norsk klippfiskmuseum på Milnbrygga i Dikselveien 20 på Gomalandet i Kristiansund, og gjelder tradisjonell Kristiansundsbacalao, uten moderne tilsetninger, men full av eksotiske og mystiske smaker! Her går margarin og olivenolje i ulike farger, gammel og ny potet, ferske og flådde tomater, pepper med og uten skall og frø, forskjellige slags løk, sur og søt vin side om side.
- Alt som var i bruk på 1800-tallet kan fortsatt brukes, sier juryens sekretær Odd Williamsen. Alle deltakerne lager bacalao av klippfisk fra Nordmøre museum; det er skrei av superior kvalitet. Alle er kjent for å lage byens beste bacalao, så konkurransen er knivskarp, men folkelig og gemyttlig.
Årets jury ledes som vanlig av Kjell Bugge. Konkurransekriteriene er farge, smak, lukt og konsistens.
Museet sesongåpner samme dag kl 12:00. Du kan se en rekke temautstillinger og få omvisning i den store klippfiskbrygga. Historien fortelles med hjelp av store fotografier. Museet har også filmer med klippfiskhistorie. Årets T-skjorte har motiv fra firma Kr. Hjelkrem.
Kl 18:00 er det premieseremoni. Og så er det fritt fram for alle til å smake på alle de innleverte bacalaovariantene. Vinneren i privatklassen får oppskrifta si trykt på etiketten til en anerkjent fransk rødvin.