Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik
Artikkel
24 januar 2018 09:59
Stig Anders Ohrvik. Foto: Privat
Stig Anders Ohrvik. Foto: Privat
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg er en av de noen hundre nordmøringene som bidrar litt mer enn normalt i å holde Kvernberget i gang. Vi som ikke pendler til Dale, Vikan og Løkkemyra, men til Oslo, Bergen og Stavanger. Vi som er så egenrådige at vi klamrer oss fast til svabergene på Nordmøre til tross for at arbeidsmarkedet vårt befinner seg helt andre steder. Jeg har arbeidet i Lillestrøm, Trondheim og Namsos, men alltid kommet tilbake. Jeg har utdanning fra Stjørdal, Steinkjer og Bodø. Men fortsatt bor jeg på Nordmøre. Enn så lenge.

Det viktigste tiltaket for å opprettholde og helst øke bosettingen er å legge til rette for høyere utdanning og kompetansearbeidsplasser. Campus Kristiansund er et viktig bidrag til begge deler. Både muligheten for høyere utdanning uten å reise hjemmefra og muligheten til å finne en jobb etter gjennomført utdanning øker med etableringen av permanent høyere utdanning. Tiden er derfor overmoden for å etablere permanent høyere utdanning i Kristiansund. Dette preget på mange måter behandlingen i formannskapet på tirsdag også.

– Dette er den viktigste saken jeg har vært med på i min tid som politiker, sa ordfører Kjell Neergaard i formannskapsmøtet.

Jeg er enig i at Campus Kristiansund er viktig. Men «viktigste»? Da er det kanskje ikke rart at andre viktige saker har glippet som sand mellom fingrene. Jeg har jo forstått at regionreformen ikke har vært like viktig for alle. Noen ville kanskje nevnt kommunereformen, men den har heller ikke fått større oppmerksomhet blant politikerne i Kristiansund. Mange innbyggere har vært opptatt av fylkestilhørighet, som vel å merke ikke er samme sak som regionreformen, men denne har heller ikke vært like viktig for alle. Greit det. Men at lokalisering av campus blir fremstilt som viktigere enn kampen for lokalsykehuset, det tror jeg er tungt å svelge for store deler av befolkningen på ytre Nordmøre.  

Med etablering av høyere utdanning legges det til rette for strukturelle endringer som gjør det lettere å bli boende på Nordmøre.

Men med nedleggelsen av sykehuset i mente spørs det om det er nok.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 4 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte