Annonse
Jonas Gahr Støre. Foto: Arbeiderpartiet.
Jonas Gahr Støre. Foto: Arbeiderpartiet.

Norge har en justisminister som nører opp under det hatet som tok så mange liv 22. juli, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

I sin tale til partiets landsstyremøte tirsdag tok han på nytt et kraftig oppgjør med justisminister Sylvi Listhaug (Frp).

Støre minnet om at hatet rammet Ap og AUF, men at Norge i tiden etter 22.-juliterroren sto sammen om å ta vare på ofrene og de som ble rammet, og om å bekjempe terrorhandlinger og hatet som «drapene på våre ungdommer sprang ut av».

– I dag har vi en regjering som rokker ved dette. En justisminister som bevisst, kalkulert, nører oppunder akkurat det hatet som tok så mange liv 22. juli. En kunnskapsminister som tror 22. juli for oss er et spill – et kort – eller et hvilket som helst «argument». Og en statsminister som – igjen – med et skuldertrekk viser sin feighet og lar høyrepopulistene i egne rekker holde på, sa Støre.

– Det har de siste dagene ført til at ofre fra Utøya, pårørende, venner og mange flere har reist seg i protest. Dit har altså samboerskapet med Fremskrittspartiet tatt partiet Høyre. Til uanstendighetens utmark. På en helg ble noe i norsk politikk endret, sa han, til langvarig applaus fra landsmøtedelegatene.

Listhaugs Facebook-oppdatering om at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet» er bakgrunnen for konflikten.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanners (H) beskyldning om at Ap-leder Jonas Gahr Støre trekker «22. juli-kortet» som svar på kritikken fra Listhaug, skapte raseri blant AUF-medlemmer. Høyrenestlederen beklaget raskt søndag at han i det aktuelle VG-intervjuet brukte formuleringen «22. juli-kortet».

(©NTB

 

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse