Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 november 2018 19:59
Del på Facebook
Ap-leder Jonas Gahr Støre er tilfreds med tallene. Målingen er oppløftende for oss, sier han. Foto: Trond Teigen / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre er tilfreds med tallene. Målingen er oppløftende for oss, sier han. Foto: Trond Teigen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ap, SV og Sp har 90 mandater til sammen på NRKs siste måling i 2018. Regjeringen er dermed langt unna flertall, selv med KrF på laget.

Ap går fram 2,5 prosentpoeng til 29,7 prosent på målingen Norstat har gjort for NRK. Resultatet er det beste for partiet på NRKs målinger siden juni 2017.

– Målingen er oppløftende for oss. Jeg tror den er resultatet av hardt arbeid. Vi får fram politikken vår, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en kommentar.

– Men valget er om knappe tre år. Det er et langsiktig løp, understreker Ap-lederen.

Under sperregrensen
Partibarometeret er NRKs første etter KrFs veivalg på landsmøtet 2. november, der et knapt flertall gikk inn for å starte prosessen med å gå inn i dagens regjering. KrF får en oppslutning på 3,2 prosent, mot 3,9 i forrige måling.

– Uansett utfall på landsmøtet, tror jeg vi ville sett en dupp i etterkant, fordi noen er skuffet, sier nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Fire stortingspartier er under sperregrensen på målingen: Venstre, KrF, MDG og Rødt. I dag har KrF og Venstre åtte mandater hver på Stortinget. Dersom denne meningsmålingen var valgresultatet, ville de to mistet tolv av dem, seks hver. Til sammen får dagens regjeringspartier og KrF 76 mandater. Den samlede oppslutningen til de fire partiene på 43,8 prosent er den laveste siden april 2015.

Rødt får to mandater, ett mer enn i dag, mens MDG beholder sitt ene mandat.

Venstre tilbake
Venstre har en oppslutning på 2,8 prosent, som er en nedgang på 0,9 prosentpoeng mot forrige måling, og godt under sperregrensen på 4 prosent. Venstre er dermed jevnstore med MDG som også får 2,8 prosent. Dette er første gang Norstat har målt Venstre under 3 prosents oppslutning på målinger for NRK.

Frps oppslutning ligger på 13,1 prosent i målingen, en nedgang på 1 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling.

Oppslutningen til partiene fordeler seg slik (endring fra oktobermålingen i parentes): SV 7 (+0,3), Ap 29,7 (+2,5), Sp 11,4 (-0,7), KrF 3,2 (-0,7), Venstre 2,8 (-0,9), Høyre 24,7 (+0,4), Frp 13,1 (-1), Rødt 3,3 (-0,2) og MDG 2,8 (-0,4).

Målingen er gjennomført av Norstat for NRK mellom 20. og 25. november og er basert på 933 intervjuer. Feilmarginen er mellom 1 og 3,4 prosentpoeng.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse