Annonse
Annonse
Frp og partileder Siv Jensen har slitt med dårlig velgeroppslutning siden i fjor høst. – En belastning for regjeringen, mener en analytiker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Frp og partileder Siv Jensen har slitt med dårlig velgeroppslutning siden i fjor høst. – En belastning for regjeringen, mener en analytiker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Frp får en oppslutning på 10,1 prosent på en meningsmåling Ipsos har gjort for Dagbladet i april. Det er en nedgang på 0,6 prosentpoeng fra måneden før.

I februar var partiet nede i en oppslutning på 10 prosent. I stortingsvalget i 2017 fikk Frp støtte fra 15,2 prosent av velgerne.

Mats Motrøen hos Ipsos mener at Frps svake oppslutning er i ferd med å bli en belastning for borgerlig side.

– Regjeringspartienes største problem er velgerlekkasjen til venstresiden som går via Frp, samt at de er helt avhengig av å dra både Venstre og KrF over sperregrensen for å opprettholde regjeringsmakten, sier han til Dagbladet.

I den samme målingen går Høyre fram med 2,5 prosentpoeng til 23,8 prosent, Venstre går fram med 0,2 prosentpoeng til 2,2 prosent, mens KrF øker med 1,4 prosentpoeng til 3,9 prosent.

Arbeiderpartiet går tilbake 0,7 prosentpoeng til 28,1 prosent, mens Senterpartiet får en oppslutning på 14,4 prosent, noe som er det samme som i mars. SV går tilbake 0,2 prosentpoeng til 6,8 prosent, Rødt går tilbake 1,1 prosentpoeng til 4,5 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne går tilbake med 0,6 prosentpoeng til 3,0 prosent.

Undersøkelsen er utført mellom 23. og 25. april. Det var 942 respondenter. Feilmarginen er ikke oppgitt.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte