Annonse

Rotlaus Rotlaus

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) demonstrerte mot bommene i Oslo tidligere denne måneden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) demonstrerte mot bommene i Oslo tidligere denne måneden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det ferske partiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) kan få en hånd på rattet i hovedstaden etter valget. Høyre og Frp åpner for samarbeid.

– Jeg har ikke detaljlest FNBs partiprogram, men ser at de har samme syn som oss i flere saker. Blant annet så er de imot eiendomsskatt, for fritt skolevalg og for privat drevne sykehjem og barnehager. Dette er ting vi er enige om, sier Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg til Dagsavisen.

Les også: Både Frp og FNB demonstrerer mot bompenger

Også Frps Aina Stenersen er positiv til nykomlingen.

– Det er flott at partier som er imot bompenger, får så stor oppslutning. Og det er opp til dem om de vil samarbeide med oss. De er hjertelig velkommen, sier Stenersen.

FNB fikk nylig 9,1 prosents oppslutning på et partibarometer for Oslo, utført av Respons Analyse for VG.

Miljøpartiet De Grønne (MDG), som fikk 13,9 prosents oppslutning på samme måling, reagerer kraftig på signalene fra Høyre. Et samarbeid mellom Høyre, Frp og FNB vil få dramatiske konsekvenser, mener byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen.

Les også: Måling: Bompenger viktig for fire av ti velgere

– Å fjerne bomstasjonene vil føre til en enorm økning i biltrafikken over hele byen, og vi vil få dårligere luft, høyere klimautslipp og mer kø for både buss og bil, skriver hun på Facebook.

Uten bomstasjonene vil også kollektivprosjekter som Fornebubanen og ny sentrumstunnel for T-banen måtte skrotes, ifølge Marcussen.

VG-målingen tyder imidlertid på fortsatt rødgrønt styre i Oslo.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte