Annonse
Annonse
MS «Seven Seas Navigator» ved kai i Kristiansund. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn
MS «Seven Seas Navigator» ved kai i Kristiansund. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn

Fredag 9. august anløper det elegante skipet MS «Seven Seas Navigator» med kapasitet til 490 gjester Kristiansund. Hundrevis kommer til å besøke Atlanterhavsveien.

MS «Seven Seas Navigator» seiler for det eksklusive, amerikanske rederiet Regent Seven Seas Cruises. Skipet hadde sitt førstegangsanløp til Kristiansund i august i fjor. Nå har det vært underveis siden 18. juni og anløpt en rekke land i Europa og flere havner langs norskekysten.

300 til Atlanterhavsveien

Skipet skal ligge ved Storkaia mellom klokken 8 og 15 fredag. En stor andel av passasjerene har forhåndsreservert utflukt.

– Atlanterhavsveien er et trekkplaster, og hele 300 av passasjerene skal oppleve denne, i kombinasjon med Håholmen, Kvernes stavkirke eller marmorgruvene i Eide. Ni busser med cruiseturister vil være i sving. I tillegg er det tre mindre grupper som skal på guidet byvandring. Det blir også nok tid for alle til å oppdage byens tilbud og severdigheter på egen hånd, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn, som også vil være til stede om bord for å informere gjestene om hva de kan se og gjøre under oppholdet.

Tilbake neste år

«Seven Seas Navigator» er 172 meter lang og 28 800 bruttotonn.

– Skipet har allerede booket nye anløp til Kristiansund i 2020 og 2021. I 2021 blir det også førstegangsanløp for Seven Seas Voyager fra samme rederi. Dette skipet er litt større og har kapasitet til 700 gjester. Flere anløp tyder på at både gjester og rederi var fornøyde med besøket i fjor, sier Indergaard.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte