fbpx
Annonse
Annonse
Smøla: Svein Roksvåg ordførerkandidat Smøla SP, Geir Inge Lien, stortingsrepresentant SP, Ola Borten Moe, nestleder SP og Odd Helge Gangstad ordførerkandidat Nye Molde (Nå ordfører i Misund). Foto: Bengt Eriksen
Smøla: Svein Roksvåg ordførerkandidat Smøla SP, Geir Inge Lien, stortingsrepresentant SP, Ola Borten Moe, nestleder SP og Odd Helge Gangstad ordførerkandidat Nye Molde (Nå ordfører i Misund). Foto: Bengt Eriksen

På initiativ fra Kristiansund Senterparti ble det arrangert politiske møter med Sp-ledelsen både på Smøla og i Kristiansund i dag.

Ola Borten Moe fra sentralledelsen i SP deltok på møte i Gurisenteret på Edøy samt hos Varde - og på Rådhusplassen i Kristiansund.

På Edøy deltok også stortingsrepresentant + fylkesting (vara for Jenny Klinge) Geir Inge Lien, ordførerkandidat i nye Molde, Odd Helge Gangstad, og Berit Frey, ordførerkandidat i Kristiansund. Til stede var også fylkestingskandidatene Ingunn Golmen og Henrik Stensønes. Ordførerkandidat for Smøla SP, Svein Roksvåg, var vert og Gurisenteret sto for kaffe og wienerbrød. Møtet ble avholdt i amfiet.

Panelet innledet på ulike politikkområder. Geir Inge Lien om arbeidet på Stortinget, Ola Borten Moe om SP-verdier og forvaltning og Odd Helge Gangstad om arbeidet i Fiskeripolitisk utvalg og tanker rundt fusjonen med Molde. Misund ble tvangssammenslått, til tross forvesentlig motstand..

Etter innledningen var ordet fritt og det ble fremmet synspunkt og spørsmål på mange områder innen fiskeri, landbruk, samferdsel og turisme. Dialogen ble oppfattet som god og Borten Moe understreket at Senterpartiet er for bærekrafting forvaltning og produksjon. Dyrkingsforbud på torv på Nordmøre og på kysten, var ikke veien å gå for å nå målsatte reduserte klimautslipp. Per i dag sluker norsk skog 40% av CO2 som slippes ut i Norge men er ikke en del av klimaregnskapet. Nyplanting av skog vil kunne gi et vesentlig bidrag for ytterligere CO2-opptak. Borten Moe snakket også om at han var uenig med nåværende regimes bruk av vern fremfor å fokusere på bærekraftig forvaltning. 

IMG 20190808 154851Varde i Kristiansund: Fra venstre Ola Borten Moe, Anders Gulbrandsen, Varde, Bengt G. Eriksson, Jorunn Kvernen, Henrik Stensønes og Erik Husby Pettersen. Foto: SP

Ola Borten Moe deltok også på et møte med ledelsen i Varde Kristiansund, hvor Erik Husby Pettersen gikk gjennom utfordringer de sto ovenfor. Varde er en viktig hjørnesteinsbedrift for personer som trenger varig tilrettelagt arbeid eller har behov for ny kompetanse og som en konkurransedyktig industribedrift. Også her ble det gode diskusjoner og samtaler.

Kristiansund SP hadde også stand på Rådhusplassen fra 16.00 og utover, hvor også Borten Moe deltok. Her ble det mange spørsmål om sykehussak, men også mange andre tema var aktuelle.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte