Annonse
Annonse
Kalender med mange interessante bilder fra Gjenreisningsbyen Kristiansund. (Bilde fra Nordmøre museum)
Kalender med mange interessante bilder fra Gjenreisningsbyen Kristiansund. (Bilde fra Nordmøre museum)

Gjennom 2019 har det vært en fast serie med gamle bilder fra blant annet Gjenreisningsbyen Kristiansund på KSU.NO, som har fått stor oppmerksomhet.

Det er nå gjort et utvalg av disse bildene og laget en kalender på 28 sider A4. Her er det bilder fra blant annet Kaibakken med oppfarten, Fisktrappa og Vågeveien, Gomalandet med Nordsundbrua, sundbåtakaia på Nordlandet, Piren med tre sundbåter i rute, Sørsundbrua med Bremsnesferga, St. Hanshaugen med utsikt mot Gomalandet og Nordlandet, Torghallen, Tinghuset, Melkvikan, Vikan og sildeflåten på havna. Bildene er fra 1950–1970-tallet.

Gjenreisningsbyen Kristiansund har blitt et begrep og en attraksjon. Bildene på kalenderen vekker gode minner. I tillegg til de store bildene, har kalenderen et oversiktlig kalendriat for hver måned med muligheter for å lage notater.

Kalenderen er i salg hos Industrikopi på Løkkemyra i åpningstiden.

Kaia på Nordlandet med skoleklasse og sundbåten «Lyn». (Stein Sættems bildesamling)Kaia på Nordlandet med skoleklasse og sundbåten «Lyn». (Stein Sættems bildesamling)

Kaibakken dannet utgangspunkt for planleggingen av Gjenreisningsbyen Kristiansund. (Bilde fra Nordmøre museum)Kaibakken dannet utgangspunkt for planleggingen av Gjenreisningsbyen Kristiansund. (Bilde fra Nordmøre museum)

Torghallen var en del av dagliglivet i Kristiansund. Martin Forbord til høyre. (Stein Sættems bildesamling)Torghallen var en del av dagliglivet i Kristiansund. Martin Forbord til høyre. (Stein Sættems bildesamling)

Det eventyrlige sildefisket på 1950- og 1960-tallet skapte liv i Nordmørsbyen. (Bilde fra Nasjonalbiblioteket)Det eventyrlige sildefisket på 1950- og 1960-tallet skapte liv i Nordmørsbyen. (Bilde fra Nasjonalbiblioteket)

Oversiktlig kalender med muligheter for notater.Oversiktlig kalender med muligheter for notater.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte