Annonse
Annonse
Magne Aassgård (f.v.) og Ingvar Sæther tipser gjerne om hvordan du kan bidra til å holde byen ren. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn
Magne Aassgård (f.v.) og Ingvar Sæther tipser gjerne om hvordan du kan bidra til å holde byen ren. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn

De frivillige i «Hold byen ren» plukker søppel på dugnad med mål om å erobre tittelen «Norges reneste og peneste by». Et vegghengt askebeger utenfor Havnekontoret i Kaibakken er ett bidrag på veien.  

– Vi synes det skjemmende med alle sneiper vi daglig finner utenfor utestedet i Kaibakken. Derfor ville vi henge opp et askebeger på veggen. Siden det er Kristiansund og Nordmøre Havn som eier bygget, så spurte vi både om lov til det, og om de kunne ta regningen, sier Ingvar Sæther. Sammen med Magne Aassgård og andre medhjelpere er han ukentlig på ryddeøkt rundt omkring i byen.

Havneselskapet nølte ikke med å si ja til begge deler, og askebegeret er nå på plass i Kaibakken. Men det er ikke bare røykerne som synder. Snusbleier, parkeringslapper og tyggis er noe av det som flyter i gatene.

– Hold byen ren har over mange år gjort en formidabel innsats med å rydde byen på dugnad, også i området rundt den flotte havna vår. Dette setter vi stor pris på. Vi vil gjerne oppfordre alle til å bidra til at byen fremstår som ren og pen, både for innbyggere, tilreisende og turister. Se deg rundt så finner du kanskje et askebeger eller en søppeldunk, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

Skal Kristiansund erobre tittelen «Norges reneste og peneste by» må alle gjøre en innsats.

Dette kan du gjøre for å bidra til en renere by

Tyggis
Tyggis er ikke pent, og nesten umulig å bli kvitt. Se deg rundt om det finnes en bossdunk i nærheten neste gang du vil kvitte deg med tyggisen.

Snusposer
Å kaste fra seg snusen på gata er ikke bare stygt, det er også uhygienisk. Den fester seg gjerne under skoa, og blir med inn i butikker, på kjøpesenter eller hjem til folk. Mange snusdåser har dobbelt lokk hvor du kan legge brukte snusposer hvis du ikke har en bossdunk innen rekkevidde.

Sneiper
At sneiper er skjemmende er de aller fleste enig i. Se deg rundt for å finne et bedre alternativ enn fortauet. Det finnes som regel enten et askebeger eller en sneipbøtte i nærheten. Og husk: blomsterpotter og bed teller ikke som askebegre…

Parkerings- og fergebilletter
La disse ligge i frontruta eller annet sted i bilen inntil du skal rydde den. Ikke kast den fra deg på gata. Veldig enkelt.

(Kilde: Hold byen ren)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte