Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 november 2019 20:16
Del på Facebook
Håkon Evjen scoret i sin siste hjemmekamp på Aspmyra og sikret medalje for Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Håkon Evjen scoret i sin siste hjemmekamp på Aspmyra og sikret medalje for Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt stanget og stanget mot et godt KBK, men med halvtimen igjen fikk Håkon Evjen hull på byllen og bidro til 3–0-seier og medalje.

Overraskelseslaget Bodø/Glimt spilte nok en solid kamp på Aspmyra da KBK ble slått 3–0 i årets siste hjemmekamp.

Det betyr at de er sikret medalje i eliteserien, men om det blir sølv eller bronse vil den siste serierunden avgjøre. Det som er sikkert er at Bodø/Glimt skal spille europacup neste år.

– Jeg ble rørt da det gikk opp for meg. Jeg er tom for ord. Det er en enorm prestasjon og jeg kjenner at tårene presser seg på. Det betyr mye for meg personlig og jeg er stolt over alle som har bidratt, sa en glad Ulrik Saltnes til Eurosport etter at han ble kampens store spiller med mål og målgivende.

Hjemmelaget måtte vente en time for å få hull på byllen. Ulrik Saltnes spilte fri Håkon Evjen midt foran mål, og med en lekker kroppsfinte fintet han keeper Sean McDermott over på feil fot og satte ballen sikkert langs bakken i det åpne målet.

Avgjørelsen falt etter 72 minutter spill da Marius Lode vartet opp med en strøken pasning i bakrom til god Saltnes, som alene med keeper satte ballen høyt i mål til 2–0.

På overtid fastsatte Erlend Dahl Reitan sluttresultatet til 3–0 på volley etter en sjansebonanza uten like.

Enorme sjanser i første omgang

At Bodø/Glimt ikke tok ledelsen allerede i første omgang skyldtes utelukkende svake avslutninger, og da heller ikke Dahl Reitan fikk straffe da han ble klippet ned etter et kvarter, ble det en målløs første omgang.

Etter åtte minutter spilte vertene seg til sin første store mulighet da Dahl Reitan fant Zinckernagel inne i feltet, men en svak avslutning fra dansken som ikke traff mål gjorde at Kristiansund slapp billig unna.

Tre minutter etter klarerte Bent Sørmo ballen rett til Ulrik Saltnes, og fra sju meter banket indreløperen ballen i stolpen og ut.

Like etter ble Dahl Reitan klippet ned inne i gjestenes sekstenmeter, men dommer Trond Ivar Døvle nøyde seg med å gi corner til Glimt. I pauseintervjuet var trønderen klar på at det var et klokkeklart straffespark.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 4 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse