Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Kurt Helge Røsand
Artikkel
13 februar 2020 10:26
Del på Facebook
Sundbåten «Angvik» på havna. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Sundbåten «Angvik» på havna. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2019 ble året da mange nye passasjerer oppdaget hvor enkelt og smart det er å benytte gratis sundbåt køfritt over havna i Kristiansund.

– Gratis sundbåt ga gode passasjertall i 2019 med hele 114.876 reisende, sier Susanne Kirk Lossius, daglig leder i Sundbåtvesenet KF.

Det er prosjektet «Byen som regional motor» i regi av Fylkeskommunen, som har gjort det mulig å teste ut fullskala gratis rutebåt i perioden 1. september 2019–31. mai 2020. Nå er det et politisk arbeide som gjenstår hvis byen og regionen vil ha dette tilbudet i fremtiden.

Antall reisende over sundet har så langt doblet seg, selv i mørke høstmåneder.

– Brukerundersøkelsen gjennomført om bord viser at ca. 40 prosent av våre nye brukere har satt fra seg bilen, sier Lossius.

Morgentallene (07.00–09.00) er isolert sett tredoblet. Det betyr at man også fanger opp jobbpendlere som også skal hjem på ettermiddagen.

– Gratis rutebåt handler om mye mer enn å styrke Sundbåten. Det handler om miljø, byutvikling og folkehelse, sier Lossius.

– Det er inkluderende og treffer et publikum i alle aldre og mange lag av befolkningen. Det er fantastisk for den nye generasjonen – barn og ungdom kommer om bord, og skole/barnehager bruker byen aktivt gjennom Sundbåten, fortsetter Lossius.

Plan for fremtiden

Sundbåten er allerede i dag et aktivum for byen, og at tilbudet er gratis vil styrke dette ytterligere.

– Det er mye som står på ønskelisten. Nye anløp, utvidet rutetilbud og smartere båt. Hvis man bestemmer seg for å bruke båten som et rimelig verktøy i byutviklingen, folkehelse og miljø vil dette legge grunnlaget for fremtiden med flere båter, nye anløp og døgn-sundbåt, avslutter Lossius.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

jon ingar eik 2 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
Ja Møreaksen er tidenes skandale, men følle prosjektet og den enda lengre omveien Hafast er mange ganger verre som ett ...
@Terje G. FinnøyDen raskeste veien er Møreaksen. Omveien er Romsdalsaksen, som også gir minst vei for pengene. Dine referanser til rette linjer ...
@Terje SundsbøMed dine uttalelser så sår du nettopp tvil om integriteten og seriøsiteten til Norstat.Og det samme gjelder vedr. KS2/del. 1 ...
@Terje G. FinnøyDet tragikomiske er det cel du som stpr for, men  flott at du nå benytter de samme referanser til SMP ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
@Rolf Erik PedersenDu lyver så det renner av deg. Jeg har aldri påstått at 80% er for Møreaksen. Jeg har vist til ...
Terje G. Finnøy 18 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDette nærmer seg en tragikomedie. Der det er forunderlig hvordan du vrir og vender, der du tilpasser din tillit/ikke tillit ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte