Annonse
Annonse
Sundbåten «Angvik» på havna. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Sundbåten «Angvik» på havna. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

2019 ble året da mange nye passasjerer oppdaget hvor enkelt og smart det er å benytte gratis sundbåt køfritt over havna i Kristiansund.

– Gratis sundbåt ga gode passasjertall i 2019 med hele 114.876 reisende, sier Susanne Kirk Lossius, daglig leder i Sundbåtvesenet KF.

Det er prosjektet «Byen som regional motor» i regi av Fylkeskommunen, som har gjort det mulig å teste ut fullskala gratis rutebåt i perioden 1. september 2019–31. mai 2020. Nå er det et politisk arbeide som gjenstår hvis byen og regionen vil ha dette tilbudet i fremtiden.

Antall reisende over sundet har så langt doblet seg, selv i mørke høstmåneder.

– Brukerundersøkelsen gjennomført om bord viser at ca. 40 prosent av våre nye brukere har satt fra seg bilen, sier Lossius.

Morgentallene (07.00–09.00) er isolert sett tredoblet. Det betyr at man også fanger opp jobbpendlere som også skal hjem på ettermiddagen.

– Gratis rutebåt handler om mye mer enn å styrke Sundbåten. Det handler om miljø, byutvikling og folkehelse, sier Lossius.

– Det er inkluderende og treffer et publikum i alle aldre og mange lag av befolkningen. Det er fantastisk for den nye generasjonen – barn og ungdom kommer om bord, og skole/barnehager bruker byen aktivt gjennom Sundbåten, fortsetter Lossius.

Plan for fremtiden

Sundbåten er allerede i dag et aktivum for byen, og at tilbudet er gratis vil styrke dette ytterligere.

– Det er mye som står på ønskelisten. Nye anløp, utvidet rutetilbud og smartere båt. Hvis man bestemmer seg for å bruke båten som et rimelig verktøy i byutviklingen, folkehelse og miljø vil dette legge grunnlaget for fremtiden med flere båter, nye anløp og døgn-sundbåt, avslutter Lossius.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte