Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
12 mars 2020 20:01
Del på Facebook
Rådmann Arne Ingebrigtsen og ordfører Kjell Neergaard under møtet i kriseledelsen i dag. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune.
Rådmann Arne Ingebrigtsen og ordfører Kjell Neergaard under møtet i kriseledelsen i dag. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund kommune har i ettermiddag sendt ut en en pressemelding som vi gjengir i sin helhet:

Alle ansatte innen helsesektoren, barnehager og skoler skal møte på arbeid som normalt inntil videre beskjed. Ingen barn skal møte på skole eller i barnehage, eller på Høyskolesenteret, med noen unntak. 

Regjeringen har stengt alle skoler og barnehager i Norge. Kristiansund kommune arbeider med å skaffe oversikt over behovet for barnehage- og skoleplasser for personer som arbeider innenfor det som er karakterisert som samfunnskritiske sektorer. Dette gjelder i hovedsak de som arbeider innenfor helse og omsorg (pasientnært), elektrisitetsforsyning, politi, vann og avløp.

For skolene blir det fra og med neste uke satt i gang digitale undervisningsløsninger for elevene gjennom Teams. 

I de tilfeller der begge foreldre arbeider innenfor en av de nevnte sektorer, blir det organisert tilsyn med barn. I tilfeller der bare den ene arbeider i en samfunnskritisk funksjon må den andre belage seg på enten å være hjemme med barn, eller organisere dette på en annen måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene har sagt at ordningen med sykedager med barn skal utvides. Det er også ventet sentrale retningslinjer for hva som skjer med dem som må være hjemme. Alle vitale samfunnsfunksjoner blir opprettholdt med unntak av de tiltak som ble satt i gang nasjonalt med hjemmel i smittevernlovens §4-1, der det ble gjort vedtak om forbud mot eller stenging av:

  • Kulturarrangement
  • Idrettsarrangement både innendørs og utendørs
  • Restauranter, barer, puber og uteliv forøvrig. Unntatt er spisesteder og kantiner der besøkende kan holde minst én meters avstand
  • Treningssentre
  • Frisører, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking (piercing) og liknende
  • Svømmehaller, badeland og liknende
  • Posten kommer til å gå som normalt, alle butikker vil være åpne som normalt og forsyning av dagligvarer vil bli gjort som vanlig. Det er ingen grunn til å hamstre matvarer.
  • Statsminister Erna Solberg ber alle om å være innstilt på en nasjonal dugnad for å komme gjennom de mest krevende tiltak for nasjonen siden 2. verdenskrig.

Hva skal alle andre gjøre?

Når skoler og barnehager blir stengt, rammer det alle, også de som ikke arbeider i det som karakteriseres som samfunnskritiske funksjoner. Det kommer til å bli behov for kreative løsninger for barnepass for både førskolebarn og for elever på de laveste klassetrinnene. Myndighetene anbefaler at man ikke organiserer barnepass til besteforeldre over  65 år,  da disse regnes for å være i risikogruppen for smitte. Yngre, friske besteforeldre kan selvsagt trå støttende til i en krevende situasjon for alle.

Det blir innført adgangskontroll både på Kristiansund sykehus og på flere kommunale bygg, deriblant helseinstitusjoner. Dette for å skjerme de mest sårbare for potensiell smitte. Det er mulig med besøk, men da etter avtale med avdelingen og etter en vurdering om den besøkende har vært i risikoområder i utlandet eller har vært i kontakt med koronasmittede.

Kommuneoverlegen har bestemt at passasjerer med hurtigruta eller fra cruisebåter ikke får komme i land, med mindre hurtigrutepassasjerer har Kristiansund som endelig reisemål.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 7 dager siden E39 – kortest, raskest, flatest og billigst mulig
Kunne ikke vært forklart enklere :) En stamvei skal på raskeste og retteste vei, ta deg fra A til B, ...
Tage Robert 13 dager siden Hvor har det blitt av LO?
De fleste lønnsmottakere i Norge er underlagt frontfagsmodellen. Lærere, sykepleiere, statsansatte, neppe er  industriarbeidere i flertall blant disse  lenger. LO ...
Bjørn Nøstvold 16 dager siden Truer World Economic Forum verdensfreden?
Er man fornøyd med tingenes tilstand fortsetter man å støtte dagens og forrige regjering. De er like på svært mange ...
Bernt Øien 17 dager siden Endelig er det noen som slår i bordet!
"Vi, det norske folk, forstår ikke hva som foregår!"  Det tror jeg er en rett påstand. Dette er den den frie ...
Terje G. Finnøy 20 dager siden E39 i 2010 versus 2022
@Terje SundsbøKunnskapsløs?
Terje Sundsbø 22 dager siden Det forandrer ingenting på strømprisene
@Bjørn NøstvoldSverige har da kabler både til Finland, Norge og Danmark. Dermed blir vel svenskene en del av det samme strømmarkedet ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte