Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Ketil Strand Andersen og Steinar Melby
Ytring
08 mai 2020 13:01
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

backstab ap ksu 1280 16 9Klippfiskkjerringa – et sterkt symbol for regionssenteret Kristiansund. Blir hun gitt et banesår av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter den 12. mai 2020? Illustrasjon: Studio400.

Vi, Kjetil Andersen og Steinar Melby, har i dag sendt en epost til Arbeiderpartiets stortingsgruppe, 49 stortingsrepresentanter + 2 vararepresentanter. Vi gjengir det i sin helhet nedenfor:


BEVAR FØDEAVDELINGEN

Åpent brev til Arbeiderpartiets 49 stortingsrepresentanter + 2 vararepresentanter

Fra Ketil Andersen og Steinar Melby, Kristiansund – på frigjøringsdagen den 08. mai 2020

 Klippfiskkjerringa – et sterkt symbol for regionssenteret Kristiansund. Blir hun gitt et banesår av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter den 12. mai 2020? Illustrasjon: Studio400.Klippfiskkjerringa – et sterkt symbol for regionssenteret Kristiansund. Blir hun gitt et banesår av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter den 12. mai 2020? Illustrasjon: Studio400.

Den 12.mai skal Stortingsrepresentantene skal stemme over om Kristiansund sykehus fortsatt skal ha fødeavdeling og akuttmottak, også etter at det nye fellessykehuset på Molde eventuelt blir bygget, som en del av den fremtidige sykehusstruktur.

Man oppnår kun et trygt fødetilbud gjennom nærhet til fødeavdelingen

Bunadsgeriljaen går foran i kampen for at også kvinner på Nordmøre skal ha et trygt fødetilbud. Ny forskning viser at reisevei over en time medfører økt risiko for skader på mor og barn. En fødestue oppveier ikke denne risikoen. Derfor må fødeavdelingen i Kristiansund beholdes med akuttfunksjon og gynekolog. Skal Arbeiderpartiet bli det partiet som torpederer dette?

Ikke bare en fødeavdeling

Dere stemmer ikke bare om å stenge ned en fødeavdeling. Dere stemmer om å gjøre regionssenteret Kristiansund og regionen Nordmøre til den foreløpig største byen og regionen i Norge uten lokalsykehus. Dette dreier seg om regionens fremtid.

Behold sykehuset i Kristiansund

De økonomiske forutsetningene er ikke innfridd og anbudet på bygging av nytt sykehus sprakk med over 1 mrd i forhold til budsjett på den første anbudsrunden. Det mest lønnsomme samfunnsmessig sett er å beholde de eksisterende og at HMR faktisk har behov for at sykehuset i Kristiansund består, ikke minst i lys av at dette er et godt vedlikeholdt og fungerende sykehus i dag. Koronapandemien viste mangel på utstyr, kapasitet og personell. Man skroter ikke noe som er velfungerende, spesielt ikke når erfaringene viser behov for kapasitet.

Sitater og linker til høyaktuelle leserinnlegg via lokale media i Kristiansundsregionen

Om omkamp i kampens hete

https://www.tk.no/om-omkamp-i-kampens-hete/o/5-51-798400

«Nasjonal Helse og Sykehus plan 2020-2023 skal behandles 12. mai. SV, SP og FrP legger da frem forslag om å beholde føde og akutt i Kristiansund som en del av den fremtidige sykehusstruktur. De har folket med seg. Spørsmålet er om en stor nok andel av stortingsrepresentantene er på folkets side i denne saken.»

Arbeiderpartiet har en gyllen mulighet

https://www.tk.no/meninger/skal-resultatet-bli-en-spokelsesby-byen-som-siden-krigen-har-vart-den-storste-ap-bastionen/o/5-51-800295

«Nordmøre er en region med ekstremvær og krevende samferdsel. Nordmøre er ikke som Oslo, Østfold og Vestfold, med motorveier i alle retninger. Nordmøre er fjord og fjell, hav, øyer og tuneller. Nordmøre byr på mye ekstremvær, ikke minst mye nedbør og kraftig vind og ras?» 

Ap – en utdatert illusjon?

https://ksu.no/artikler/kronikk/100711-ap-en-utdatert-illusjon

«Har Kristiansund blitt en by som politikerne innenfor Ring 3 ikke synes verd å investere i og ivareta? Har vi blitt en by Ap sentralt har valgt å overse, i sin iver etter makt og posisjonering nye steder?»

Det ble som vi hadde fryktet – igjen

https://www.tk.no/meninger/det-ble-som-vi-hadde-fryktet-igjen/o/5-51-799804

«Vi er mange nok på Nordmøre til å lage bølger i det politiske havet. Bølger som skal merkes helt inn på Løvebakken.» 

Bevar fødeavdelingen, sykehuset, byen og regionen

https://ksu.no/artikler/kommentar/100780-bevar-fodeavdelingen-sykehuset-byen-og-regionen

«Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter! Stem med hodet og hjertet. Dere kan forhindre et regionssenters og en regions død. Dere har fått servert denne muligheten på et gullfat av den øvrige opposisjonen.»

---------------
Med vennlig hilsen
Ketil Strand Andersen
Mob: +47 95 18 87 66
Epost:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Steinar Melby
Mob: +47 90 64 75 75
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse