Annonse
Annonse

backstab ap ksu 1280 16 9Klippfiskkjerringa – et sterkt symbol for regionssenteret Kristiansund. Blir hun gitt et banesår av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter den 12. mai 2020? Illustrasjon: Studio400.

Vi, Kjetil Andersen og Steinar Melby, har i dag sendt en epost til Arbeiderpartiets stortingsgruppe, 49 stortingsrepresentanter + 2 vararepresentanter. Vi gjengir det i sin helhet nedenfor:


BEVAR FØDEAVDELINGEN

Åpent brev til Arbeiderpartiets 49 stortingsrepresentanter + 2 vararepresentanter

Fra Ketil Andersen og Steinar Melby, Kristiansund – på frigjøringsdagen den 08. mai 2020

 Klippfiskkjerringa – et sterkt symbol for regionssenteret Kristiansund. Blir hun gitt et banesår av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter den 12. mai 2020? Illustrasjon: Studio400.Klippfiskkjerringa – et sterkt symbol for regionssenteret Kristiansund. Blir hun gitt et banesår av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter den 12. mai 2020? Illustrasjon: Studio400.

Den 12.mai skal Stortingsrepresentantene skal stemme over om Kristiansund sykehus fortsatt skal ha fødeavdeling og akuttmottak, også etter at det nye fellessykehuset på Molde eventuelt blir bygget, som en del av den fremtidige sykehusstruktur.

Man oppnår kun et trygt fødetilbud gjennom nærhet til fødeavdelingen

Bunadsgeriljaen går foran i kampen for at også kvinner på Nordmøre skal ha et trygt fødetilbud. Ny forskning viser at reisevei over en time medfører økt risiko for skader på mor og barn. En fødestue oppveier ikke denne risikoen. Derfor må fødeavdelingen i Kristiansund beholdes med akuttfunksjon og gynekolog. Skal Arbeiderpartiet bli det partiet som torpederer dette?

Ikke bare en fødeavdeling

Dere stemmer ikke bare om å stenge ned en fødeavdeling. Dere stemmer om å gjøre regionssenteret Kristiansund og regionen Nordmøre til den foreløpig største byen og regionen i Norge uten lokalsykehus. Dette dreier seg om regionens fremtid.

Behold sykehuset i Kristiansund

De økonomiske forutsetningene er ikke innfridd og anbudet på bygging av nytt sykehus sprakk med over 1 mrd i forhold til budsjett på den første anbudsrunden. Det mest lønnsomme samfunnsmessig sett er å beholde de eksisterende og at HMR faktisk har behov for at sykehuset i Kristiansund består, ikke minst i lys av at dette er et godt vedlikeholdt og fungerende sykehus i dag. Koronapandemien viste mangel på utstyr, kapasitet og personell. Man skroter ikke noe som er velfungerende, spesielt ikke når erfaringene viser behov for kapasitet.

Sitater og linker til høyaktuelle leserinnlegg via lokale media i Kristiansundsregionen

Om omkamp i kampens hete

https://www.tk.no/om-omkamp-i-kampens-hete/o/5-51-798400

«Nasjonal Helse og Sykehus plan 2020-2023 skal behandles 12. mai. SV, SP og FrP legger da frem forslag om å beholde føde og akutt i Kristiansund som en del av den fremtidige sykehusstruktur. De har folket med seg. Spørsmålet er om en stor nok andel av stortingsrepresentantene er på folkets side i denne saken.»

Arbeiderpartiet har en gyllen mulighet

https://www.tk.no/meninger/skal-resultatet-bli-en-spokelsesby-byen-som-siden-krigen-har-vart-den-storste-ap-bastionen/o/5-51-800295

«Nordmøre er en region med ekstremvær og krevende samferdsel. Nordmøre er ikke som Oslo, Østfold og Vestfold, med motorveier i alle retninger. Nordmøre er fjord og fjell, hav, øyer og tuneller. Nordmøre byr på mye ekstremvær, ikke minst mye nedbør og kraftig vind og ras?» 

Ap – en utdatert illusjon?

https://ksu.no/artikler/kronikk/100711-ap-en-utdatert-illusjon

«Har Kristiansund blitt en by som politikerne innenfor Ring 3 ikke synes verd å investere i og ivareta? Har vi blitt en by Ap sentralt har valgt å overse, i sin iver etter makt og posisjonering nye steder?»

Det ble som vi hadde fryktet – igjen

https://www.tk.no/meninger/det-ble-som-vi-hadde-fryktet-igjen/o/5-51-799804

«Vi er mange nok på Nordmøre til å lage bølger i det politiske havet. Bølger som skal merkes helt inn på Løvebakken.» 

Bevar fødeavdelingen, sykehuset, byen og regionen

https://ksu.no/artikler/kommentar/100780-bevar-fodeavdelingen-sykehuset-byen-og-regionen

«Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter! Stem med hodet og hjertet. Dere kan forhindre et regionssenters og en regions død. Dere har fått servert denne muligheten på et gullfat av den øvrige opposisjonen.»

---------------
Med vennlig hilsen
Ketil Strand Andersen
Mob: +47 95 18 87 66
Epost:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Steinar Melby
Mob: +47 90 64 75 75
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte