Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Autopass skulle Sp og leiaren i samferdselsutvalget Kristin Sørheim innføre her i fylket, uansett kva dette skulle koste og uansett konsekvensane for dei som er avhengige av ferje.

Om ikkje dette er nok, har Sp også varsla at ein truleg setter opp igjen til nyttår dei to ferjetakstsonane som vart satt ned.

Etter eit massivt ferjeopprør mot auka ferjeprisar med bakgrunn i kraftig auke av ferjeprisane som Sp og co gjennomførte i desember 2019, planlegg dei tydeligvis no å auke dette igjen.

Eit gedigent overskot i drifta her i fylket på heile 313,5 mill Kr og der 150 mill kr blir brukt på Opera, skal altså dei ferjereisande likevel flåast økonomisk, og vidaregåande skuletilbod leggjast ned med Sp bak rattet i fylkeskommunen i Møre og Romsdal.

Autopass aleine står for halvparten av ferjeprisauken her i fylket, og Møre og Romsdal FrP har vore sterk motstandar av innføring av dette svindyrt systemet som aukar ferjeprisane for bil med 32 %.

Sp og Kristin Sørheim lova «gratis ferjer» før valget, no har altså Sp igjen tenkt å auke forskotsbetalinga på Autopass kort og brikke frå 1200 kr, til 3600kr med verknad frå 1/7-2020.

Dette kjem klart fram av saka vi skal behandle i samferdselsutvalget 2/7 som Sp sjølvsagt har gjennomført med kammeratane sine på fylkeshuset og i fylkesadministrasjonen.

Vi i FrP kjem til å fremje framlegg om å fortsette med 1200kr som beløp for Autopass for fylkesvegferjene, og kreve at dette fortsetter vidare framover.

Vi blir nok nedstemt, for leiaren i samferdselsutvalget og Sp kjem nok med eit ferdig framlegg ilag med dei raud/grøne partia og Høgre, som sjølvsagt støttar fylkesrådmannen og slett ikkje dei ferjereisande her i fylket.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte