Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Del på Facebook
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Autopass skulle Sp og leiaren i samferdselsutvalget Kristin Sørheim innføre her i fylket, uansett kva dette skulle koste og uansett konsekvensane for dei som er avhengige av ferje.

Om ikkje dette er nok, har Sp også varsla at ein truleg setter opp igjen til nyttår dei to ferjetakstsonane som vart satt ned.

Etter eit massivt ferjeopprør mot auka ferjeprisar med bakgrunn i kraftig auke av ferjeprisane som Sp og co gjennomførte i desember 2019, planlegg dei tydeligvis no å auke dette igjen.

Eit gedigent overskot i drifta her i fylket på heile 313,5 mill Kr og der 150 mill kr blir brukt på Opera, skal altså dei ferjereisande likevel flåast økonomisk, og vidaregåande skuletilbod leggjast ned med Sp bak rattet i fylkeskommunen i Møre og Romsdal.

Autopass aleine står for halvparten av ferjeprisauken her i fylket, og Møre og Romsdal FrP har vore sterk motstandar av innføring av dette svindyrt systemet som aukar ferjeprisane for bil med 32 %.

Sp og Kristin Sørheim lova «gratis ferjer» før valget, no har altså Sp igjen tenkt å auke forskotsbetalinga på Autopass kort og brikke frå 1200 kr, til 3600kr med verknad frå 1/7-2020.

Dette kjem klart fram av saka vi skal behandle i samferdselsutvalget 2/7 som Sp sjølvsagt har gjennomført med kammeratane sine på fylkeshuset og i fylkesadministrasjonen.

Vi i FrP kjem til å fremje framlegg om å fortsette med 1200kr som beløp for Autopass for fylkesvegferjene, og kreve at dette fortsetter vidare framover.

Vi blir nok nedstemt, for leiaren i samferdselsutvalget og Sp kjem nok med eit ferdig framlegg ilag med dei raud/grøne partia og Høgre, som sjølvsagt støttar fylkesrådmannen og slett ikkje dei ferjereisande her i fylket.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse