Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Autopass skulle Sp og leiaren i samferdselsutvalget Kristin Sørheim innføre her i fylket, uansett kva dette skulle koste og uansett konsekvensane for dei som er avhengige av ferje.

Om ikkje dette er nok, har Sp også varsla at ein truleg setter opp igjen til nyttår dei to ferjetakstsonane som vart satt ned.

Etter eit massivt ferjeopprør mot auka ferjeprisar med bakgrunn i kraftig auke av ferjeprisane som Sp og co gjennomførte i desember 2019, planlegg dei tydeligvis no å auke dette igjen.

Eit gedigent overskot i drifta her i fylket på heile 313,5 mill Kr og der 150 mill kr blir brukt på Opera, skal altså dei ferjereisande likevel flåast økonomisk, og vidaregåande skuletilbod leggjast ned med Sp bak rattet i fylkeskommunen i Møre og Romsdal.

Autopass aleine står for halvparten av ferjeprisauken her i fylket, og Møre og Romsdal FrP har vore sterk motstandar av innføring av dette svindyrt systemet som aukar ferjeprisane for bil med 32 %.

Sp og Kristin Sørheim lova «gratis ferjer» før valget, no har altså Sp igjen tenkt å auke forskotsbetalinga på Autopass kort og brikke frå 1200 kr, til 3600kr med verknad frå 1/7-2020.

Dette kjem klart fram av saka vi skal behandle i samferdselsutvalget 2/7 som Sp sjølvsagt har gjennomført med kammeratane sine på fylkeshuset og i fylkesadministrasjonen.

Vi i FrP kjem til å fremje framlegg om å fortsette med 1200kr som beløp for Autopass for fylkesvegferjene, og kreve at dette fortsetter vidare framover.

Vi blir nok nedstemt, for leiaren i samferdselsutvalget og Sp kjem nok med eit ferdig framlegg ilag med dei raud/grøne partia og Høgre, som sjølvsagt støttar fylkesrådmannen og slett ikkje dei ferjereisande her i fylket.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte