Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkes- og gruppeleiar i MR FrP
Ytring
25 november 2020 21:37
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaste stein i glasshus er som kjent lite lurt, og når Ap sin Per Vidar Kjølmoen skal forsøke å sverte andre for budsjettkontroll og økonomisk forståelse i fylkeskommunen, er det lurt å ha lært å rekne sjølve fyrst.

I fylkesutvalget i går vart budsjett 2021 med økonomiplan 2021–2024 behandla. I den samanheng la «Kuttkammeratane» dvs. Ap, Sp, KrF, V, MDG og SV fram sitt framlegg, fronta av Ap sin Per Vidar Kjølmoen.

Kjølmoen raljerte over andre parti sine budsjettframlegg og skrytte av sin eigen fortreffeligheit og kor dårlig vi andre var i fylkeskommunal økonomi. Alle huskar dei enorme kutta som «Kuttkammeratane» Ap og Sp og co gjennomførte både sist år og i år, fleire hundre mill Kr i kutt, samtidig som fylket sette nesten norgesrekord i resultat med 313,5 mill kr i eit heilt uventa overskot.

No igjen burde Kjølmoen og resten av fleirtalet i fylket leite fram «kuleramma» for det har dei verkeleg behov for. For, i budsjettframlegg til Kjølmoen og co har dei ikkje inndekking og balanse i budsjettet, og dei manglar 47,8 mill kr, som Kjølmoen må dekke inn gjennom ytterlegare kutt, eller bruke av disposisjonsfond.

Bruk av disposisjonsfond er nok utenkelig då økonomisjefen var tydeleg på at dette alt er uforholdsmessig lavt i forhold til vedteken plan. Såleis Per Vidar Kjølmoen, står du igjen med å leve opp til utrykket «Kuttkammeratane» som einaste alternativ, og det skal bli interresant å sjå kvar ytterlegare kutt på 47,8 mill kr kjem.

Så til neste gong Ap og Kjølmoen skal kritisere andre parti for budsjettkontroll og økonomiforståelse i fylkeskommunen, så bør «kuleramma takast fram» og litt øving før møtet kan vere lurt frå Ap sin side.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 15 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte