fbpx
Annonse
Annonse
Ingrid Uthaug, Bunadsgeriljaen
Ytring
Ingrid Uthaug, Bunadsgeriljaen
17 januar 2021 09:42
Ingrid Uthaug, Bunadsgeriljaen (innfelt). Foto: Ken Alvin Jensen / Kurt Helge Røsand
Ingrid Uthaug, Bunadsgeriljaen (innfelt). Foto: Ken Alvin Jensen / Kurt Helge Røsand
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det er ingen tvil om at vi lar oss engasjere når fødetilbud står på spill! For hva er helseforetak i stand til å gjøre når livets begynnelse nedprioriteres på denne måten?

Både sykehusene i Kristiansund og i Molde betegnes som for små. Fabian Stang (H) betegner de også som farlige! Molde sykehus er mediansykehuset i Norge. Dette betyr at halvparten av sykehusene i Norge er større og halvparten er mindre. Kristiansund sykehus er heller ikke det minste sykehuset - flere er mindre. Skal vi følge argumentasjonen til regjeringa, helseforetakene og Stang må jo halvparten av sykehusene i Norge legges ned!

Direktør Bakke i Helse Møre og Romsdal sier også at vikarer reduserer pasientsikkerheten og at det vil være uforsvarlig drift å fortsette. Dagens helsepolitikk med fokus på bunnlinja er avhengig av «fleksibiliteten» innleie gir - man unngår faste ansatte og dermed også faste kostnader. Må alle sykehusavdelinger som er avhengig av vikarer stenge frem til regjeringa endrer sykehuspolitikk og oppretter flere studieplasser? Det blir i såfall mange sykehus som må holde stengt i flere år. Eksempelvis så tar videreutdanningen av jordmødre to år.

Stengingen av fødeavdelingen i Kristiansund viser med tydelighet at fødsel- og helsepolitikken er på feil kurs! Vi trenger et skifte! Vi trenger at pasientsikkerhet settes først! Vi trenger at livets begynnelse får den ro og trygget nærhet gir!

Vi kjøper heller ikke argumentene om at store avdelinger er bedre! I dag har vi teknologi og kommunikasjonsmuligheter som kan viske ut forskjellene mellom store og små sykehus. Fagmiljøene kan bli ett stort nasjonalt nettverk. Ortopediavdelingen i Kristiansund er et eksempel på at det er mulig! Et lite (og i følge Stang - farlig) fagmiljø har utviklet seg til å bli ett av de ledende nasjonalt sett!

Se også på Bunadsgeriljaen - vi får informasjon om hva som rører seg i hver krok av landet og vi har tilgang til all den forskning vi ønsker - også internasjonal! Og vi er ikke engang et medisinsk fagmiljø.

Politisk vrangvilje må vi parkere. Konkurranse som kvalitetsdriver i helsetjenestene har aldri virket. Masseproduksjon og skalaøkonomi på fødeavdelinger - ser de virkelig ikke hvor galt dette fremstår?

Jeg ser i hvertfall frem til valget i høst!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 1 timer siden Kristiansund Sp og aksen
Dette spørsmålet burde bli stilt til samtlige SP partiene i Fylket, som styres av ett fåtall som truer fram Møreaksen, ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikFeiga du ut, Lama Vik? Udokumenterte påstandar er Møreaksen-tilhengjarane flinke med. Skyt og stikk av! Patetisk!
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikDet bør du begrunne godt og kvikt! Skitprat frå deg har eg fått nok av. 
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Stig Anders Ohrvik og meg
Jeg oppfatter dette som et bra innlegg av Arne Grødahl. Vi skal ikke sitte å fordele skyld etter sykehuskatastrofen, men ...
Rolf Erik Pedersen 3 dager siden Møreaksen gjekk på eit sviande tap
Møreaksen kunne blitt tidenes verste samferdselsprosjekt. Vi må sette vår lit til at Sve klarer å gi resten av Stortinget en ...
Lama Vik 3 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
Spydigheit og hersketeknikk er berre barnemat samanlikna med ditt samankok av konspirasjonar, Lars.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte