Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Paul Andreas Hofseth
Ytring
01 juli 2021 13:26
Del på Facebook
Illustrasjon: Romsdalsaksen
Illustrasjon: Romsdalsaksen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gang for veldig lenge siden, fantes noe som ble kalt gravende journalistikk. De hadde verken gravemaskin eller spade, men de grov ved hjelp av spørsmål om alle sider av saker de skulle formidle. Dersom det var en eller flere alternative løsninger, gjøv de løs på de alle.

Påstander ble nøye gransket, og svada fra personer med flotte titler ble høvlet ned. Avtaler med tvilsomme bindinger ble undersøkt – og forklaringer forlangt fra høy og lav.

Makteliten synes de gravende journalistene var brysomme – nærmest en pest og plage. Men, folket hyllet dem, og frydet seg når de mest arrogante bedreviterne ble satt på plass. De tallrike dyktige journalistene er neppe helt utryddet, og vi kan fortsatt oppleve et og annet blaff der journalisten tar bryet. En maler som maler huset med sin smaleste pensel, eller en snekker uten utstyr gjør liten nytte. En formidler uten evne og vilje til god formidling bør finne seg noe annet å sysle med, og en journalist som ikke vil og/eller kan beskrive bilder og tekster på ærlig vis har vi egentlig ikke bruk for.

Konsekvensen av sovende journalister i ulike medier kan bli tvilsomme prosesser og dårlige vilkår for alternative løsninger. Den økonomisk sett i særklasse største saken i vårt fylke er kryssingen av Romsdalsfjorden. At sprikende tall med tosifret antall milliard kroner ikke vekker fylkets aviser sin gravende journalistikk er forunderlig og trist. Finnes det virkelig en avtale mellom Møreaksen (MA) og Hafast som folkelig kan oppsummeres til «vi heier på hverandre – men Møreaksen først»? Kan slikt være mulig, eller er det bare rykter?

annonse

Er MA 6–14 mrd billigere enn Romsdalsaksen, (RA) eller er RA 5–23 billigere? Har ikke slike ekstreme sprikende tall interesse – og burde ikke RA bli utredet på skikkelig vis av andre enn de som har samarbeidet om MA i årevis? Når Molde spiller fotball mot KBK er det ikke en dommer fra en av byene som dømmer, og slik må det være.

Sunnmørsposten har tilsynelatende liten interesse for Romsdalsaksen og den geniale Borgundfjordtunnelen mellom Sula og Ålesund. Statens Vegvesen i Molde har ikke sans for løsningen, og årsaken kan være at den er privatfinansiert og ikke «deres». Kommentarer og motsegner i hopetall for denne tunnelen, og påstander om at problematiske Tautratunnelen er verdens sikreste er lite troverdig.

Lokale og sentrale politikere som sier de lytter til folket, men i praksis gjør det motsatte er ikke bedre enn sovende journalister – og kan få en smekk ved høstens valg.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Lama Vik · 1 år siden
  Journalisten kan jo starte med å spørre Romsdalsaksen kvifor dei ikkje legg ut sine kalkyler, og kvifor protestaksjonen vart igangsatt ca 5 år etter alle høyringar om traséval? Er ikkje det merkeleg? 

  Store Samferdselsprosjekt er langsiktig , strategisk arbeid. I staden  for å sette fjordkryssingane opp mot kvarandre (som sentrale fylkespolitikarar) har ein her forstått verdien av samarbeid. 

  Derfor blir vi no kvitt 5 ferjer, og det mest trafikkerte sambandet i fylket, får løyst ut Kjerringsundet og knytt 5500 frå Midsund og Gossen til fastlandet. 

  No er tida inne for å sjå framover og bruke energien på nye, viktige prosjekt, som Hafast, Halsafjorden og Langfjordsambandet. For å få til dette må vi jobbe saman- ikkje mot kvarandre!
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Møreaksen er på SV si kuttliste: "Den er der;)Bare en forglemmelse fra min side. MvhMona FageråsStortingsrepresentant Nordland og SVs samferdselspolitiske ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøOg? Det er jo KSU som har delt innlegget fra denne siden på SIN side på facebook. Og så klart ...
@Anne Mari SandshamnTakk for den linken. Det forandrer likevel ikke mitt poeng – kommentarene bør skrives her på denne siden til dette ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøDU har virkelig tungt for det du? https://www.facebook.com/ksu.no1.der har du siden jeg referer til.  Og der er det å klikke LIK ...
@Anne Mari SandshamnFor å lese den facebooksiden du viser til, så må man logge inn. Det krever at man er registrert som ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøSia NÅR ble facebook siden til KSU en lukket facebookside? Er DEN jeg har skrevet om, har ikke nevnt MuM ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte