fbpx
Annonse
Annonse
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg synes det er bra at vi løfter fram spørsmålsstillinger og diskusjon rundt vårt lokalsykehus. Selv om det er enighet i lokalbefolkningen er det ikke slik at det er enighet i de regionale og sentrale partiene om hvordan framtiden skal bli etter valget. Mange av stortingskandidatene i Møre og Romsdal har stått fram som mer lojale mot sine partiledere heller enn å være lojale overfor velgerne.

Å være stortingskandidat og stortingspolitiker forplikter i forhold til redelighet og integritet, og situasjonen er vel i virkeligheten slik at tilliten til Stortinget er tynnslitt. Dette er grunnlag for en diskusjon i seg selv og den er nødvendig for at velgerne skal være «på hugget» overfor sine kandidater. Vi må tåle å bli gått etter i sømmene, være seg det er Rødt, Sp eller Ap det dreier seg om. Så får folket gjennom stortingsvalget avgi stemme etter sin egen oppfatning.

Nettopp derfor er debatten om hvordan vi skal føre sykehuskampen videre viktig, dermed sagt, det er viktig at velgerne får vite hva de rent faktisk skal stemme for eller imot, når de skal stemme på de nominerte kandidatene. At det dermed er opptil flere som kan føle seg ille berørt og misforstått, det får så sin sak være. Såpass må tåles, så lenge det ikke dreier seg om personlig sjikane.

Partiene har forskjellige standpunkter og strategier får å nå fram, og det er dette partiene ber om støtte til. Uten disse forskjellene ville det ikke være noen poeng i å være gruppert i partiet. Da kunne vi alle være i Sp, Ap eller Rødt, og finne oss til rette i ettpartistaten. Men jeg er blant de som ikke ønsker å være i noe ettpartistat, av den enkle grunn at dette ville være direkte drepende for et demokratisk samfunn. Åpne prosesser og åpne politisk uenigheter er en nødvendig vaksine, slik også i kampen om helsevesenet. Vi har krav på å vite hva som er partienes innhold i begrepene helse, liv og sikkerhet, like-gyldig hvem som uttaler dem.

Vi glemmer vel ikke vår forhenværende statsminister, som i sin tid ble framstilt som «sykehusgarantisten» i mobiliseringen til en valgkamp for noen år tilbake. Historien og folket har vel erfart og fått dokumentert innholdet i «garantien» som ble gitt.

Stortingsvalget 2021 er en mobilisering til et viktig slag om vårt framtidige helsevesen. Her skal Rødt gi et solid bidrag.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte