fbpx
Annonse
Annonse
Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Keilen / NTB
Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Keilen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Alle ønsker vi å gi vårt nyfødte barn den beste starten på livet og selvfølgelig resten av livet.  Hvorfor ikke starte livet til ditt barn med å bli nærmere kjent med Industri og Næringspartiet?

Industri og næringspartiet – INP vil utvide barselpermisjonen til 18 mnd.

INP vil omdisponere dagens kontantstøtteordning for å finansiere økt barselpermisjonstid, og bruke de midlene som da blir frigjort til å øke barselpermisjonstiden til totalt 18 mnd.

Ved å fjerne kontantstøtten ønsker vi å rette fokus på økt samspill med foreldre, hensikten er satsingen på barnets beste som fremgår av mye forskning innen barnets utvikling de første 24 mnd.

Det er ubestridt at et barn som har de 12 første mnd. med mor stiller med en fordelaktig sikkerhetsfølelse, og vil øke barnets evne til tilknytning og barnets evne til å føle sikkerhet.

INP ønsker ikke å legge føringer på forfordeling av noen av foreldrene, men vil anbefale at man følger forskningsrapportene som foreligger.

Vi vil i tillegg til de 12 mnd. forskningen vektlegger som essensiell for barnets beste, også tilføre 6 mnd. permisjon som kan disponeres av familien fritt uten bindinger til hvem som skal ta den i bruk. Den totale permisjonstiden på da 18 mnd. skal ikke overstyres med tanke på hvem som disponerer de tildelte måneders barselpermisjon.

For å oppnå maksimal effekt og økt befolkningsvekst med lavere snittalder på førstegangsfødende, ser INP også behov for et sikkerhetsnett for de yngre.

Derfor ønsker vi å fjerne engangsstøtten som mange i dag må ta til takke med. Denne vil vi erstatte med en minstesats med månedlig bistand.

Denne er tiltenkt dem som ikke har vært i jobb eller er under utdanning eller studier.

INP vil jobbe for 18 mnd. barselpermisjon hvor vi finansierer dette ved redusert behov for spebarnsbarnehager og en endring av kontantstøtteordningen.

En fjerning av kontantstøtteordningen vil og kunne medføre en bedre integrering i samfunnet for fremmedspråklige. Selve kontantstøtteordningen undergraver integrering over lengre tid, noe som gjør at produktivitet og samfunnstilknytning blir fraværende i enkelte deler av vår befolkning.

INP vil videre vektlegge at det blir tilrettelagt for at det skal være små barnehageenheter i nærområdet fremfor store sentrale aktører.  Vi vil ha fokus på barnets beste og gi de muligheten til å kunne utvikle tillitsforhold i mindre og nære enheter.

INP ser det som fordelaktig for mulighetene til å yte til barnets beste den oppfølging den enkelte vil ha når de da starter en eventuell barnehageplassering.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 11 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte