Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto fra et arrangement foran Stortinget i 2020, i regi av Motvind Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Illustrasjonsfoto fra et arrangement foran Stortinget i 2020, i regi av Motvind Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilsvar på  Hogne Hongsets innlegg, Naturvernforbundet med selvskudd – 5. september 20211

Naturvernforbundet gjorde det eneste riktige da de, sammen med flere andre, trakk seg fra Motvind Norge sitt arrangement foran Stortinget lørdag 4. september.

Antirasistisk Front involverte seg i Motvind saken hvor nazister i Alliansen prøvde å infiltrere Motvind Norge. Alliansen er et såkalt parti som drar rundt på skoler og kaller folk de møter for et «prakteksemplar av den ariske rase», samtidig som de bedriver grov antisemittisme og har forbindelser til den nynazistiske organisasjonen «den nordiske motstandsbevegelsen.»

Det at Hogne Hongset ser på dette som en «blunder som er rettet opp i og beklaget» får stå for hans regning. 

Antirasistisk Front var med på å kontakte organisasjoner og parti for å få dem til å trekke seg fra Motvind sitt arrangement foran Stortinget, og vi hadde kontakt med både SV og Naturvernforbundet.

Vi hadde kontakt med varslerne og hadde flere innlegg på våre sider som fikk folk i Motvind til å bli rasende på varslerne i stedet for på håndteringen av saken.

Medlemmene i Naturvernforbundet må heller være stolte av at de er med i en organisasjon som har ryggrad nok til å ta den riktige avgjørelsen når det virkelig trengs.

annonse

Vi har et åpent brev  til Styret i Motvind Norge i forbindelse med saken.

Sett et skarpt skille mellom Motvind Norge og rasistiske organisasjoner og enkeltmedlemmer.

Antirasistisk Front har vært en av flere organisasjoner som kraftig har kritisert Motvind Norge for å ikke ha skarpe og klare linjer mot rasistiske og fascistiske organisasjoner og enkeltpersoner. Vi mener at dette er nødvendig for alle folkelige organisasjoner. Norge som nasjon skrev allerede i 1970 under på at rasistiske organisasjoner skal forbys. 

Det sivile samfunnet som både Motvind Norge og Antirasistisk Front er en del av må følge opp dette forbudet som er hjemla i FNs konvensjon mot rasediskriminering fra 1965, som Norge skrev under i 1970.

Organisasjoner som ikke har et slikt klart skille vil sette seg sjøl i en posisjon der de vil miste troverdighet i vårt samfunn. Nei til EU har lenge hatt bestemmelser i sine vedtekter mot rasisme.

Antirasistisk Front krever:

 1. At styret i Motvind erklærer at de vil gå inn for at organisasjonen på sitt neste landsmøte legger til et punkt i sine vedtekter om at rasistiske og fascistiske enkeltpersoner og organisasjoner ikke skal kunne være medlem av eller støtte eller være en del av Motvind på noe nivå der Motvind styrer virksomheten.
 2. At styret i Motvind innser at den kritikken som er reist mot organisasjonen er helt legitim og at det ikke er snakk om et enkelt tilfelle av å slippe en rasistisk organisasjon til.
 3. At styret i Motvind innser at det finnes flere rasistiske parti enn Alliansen og at rasistiske og fascistiske nettsteder heller ikke skal gis noen form for aksept i organisasjonen.
 4. At styret i Motvind må beklage overfor varslerne at de ikke ble tatt på alvor.
 5. At styret i Motvind beklager den ordbruken som har blitt brukt overfor de som har kritisert Motvinds manglende evne til å sette et skarpt skille mellom seg og rasister.

For Antirasistisk Front,
Nina Narvestad, leder
Toril Øvregaard Kvæven, styremedlem

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Olav Nygård · 1 år siden
  Etter påtrykk fra blant andre Hogne Hongset og Naturvernforbundet i Aure, visste ikke Naturvernforbundet sentralt hvilken fot de skulle stå på hva vindkraftutbygging angår. Nyvalgt leder, som visst nok tidligere har vært pådriver for vindkraftutbygging, ønsket tydeligvis å markere seg ved å motarbeide Motvind Norge, og det med en ekkel arroganse. Det forsøker tydelig også (kompiser?) i Antirasistisk Front gjøre. Vår utmeldelse av Naturvernforbundet står stødig! 
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Vidar Hölm · 1 år siden
  Så nå skal også antirasistene i i likhet med rasistiske grupper kuppe vindkraftdebatten?  Jo Motvind har rettet opp så det var ingen grunn for Naturvernforbundet å trekke seg. Men en god unnskyldning var det jo for ikke å støtte kampen mot norsk vindkraft og kraftpolitikk. Slutt å mess mer om dette. Motvind er ikke rasistisk. De gjorde en feil som er rettet opp i!
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte