Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

En gynekolog velter «korthuset», unnskyld sykehuset vårt fra at fødeavdelingen kan åpnes. Ble beskrivelsen «korthus» brukt? Javisst, da har altså vårt sykehus fått et nytt og forklarende innhold. Om jeg harselerer, nei da, vår sykehushistorie når den skal skrives engang i framtida, vil være full av omskrivinger av begrepet sykehus. Det nærmer seg jul og som bestilt kommer kremmernes reklame: «hold magien ved like».

Disse omskrivingene har kommet fra kreative hjerner, som har hatt sin forankring i den nyskrivinger, som har grodd som ugress i kjølvannet av helseforetaksmodellen. Alt dette for å fortelle oss hvor fantastisk en forretningsmodell vil fungere for juvelene i vår lokale folkehelse, nemlig sykehusene. Et avgjørende element for helse, liv og sikkerhet.

Helseforetakenes og deres godt betalte direktører, som i praksis ble gitt alle fullmakter over våre sykehus fra politikere på ville veier, har ført vårt helsevesen ut i en alvorlig krise.

Bedre illustrasjon på dette kan vi egentlig ikke få enn det som nå skjer i Kristiansund. Hvordan kan det forventes at det kommer søkere til stillinger ved et sykehus, som har vært under nedleggingstrusler in år etter år. Forventes det at helseforetaket slipper unna med at en gynekolog veltet «korthuset», unnskyld, sykehuset vårt.

Min påstand er at så lenge helsepolitikken forvaltes av helseforetaksmodellen og politikerne velger å legge seg flat for denne så kommer vi ut som tapere. Det er helseforetakenes faglige vurdering, som vil avgjøre om det blir en fødeavdeling etter «fellessykehuset» åpning på Hjelset.

Hva vi menige og «våre» politikere har av mening spiller ingen rolle, annet enn at vi blir oppfattet som en pest og plage for elitene i politikk og helseforetak. Det er å tro og håpe at vi forblir pest og plage, og det finnes heldigvis ingen vaksine mot dette avviket i vår folkehelse.

annonse

Tusener på tusener har deltatt i demonstrasjoner over en nærmest uendelig årrekke. Folk, faner, flagg, appeller, delegasjoner, innlegg, og hva ellers måtte være. Vi er i virkeligheten et samlet bysamfunn og en region, som aldri har kastet kampviljen overbord.

Et stolt ukuelig folkeferd som står oppreist uansett vær og føreforhold.

Tilliten til helseforetaksmodellen og dens øyentjenere er ikke bare tynnslitt, den er utslitt. Det finnes heldigvis ingen vaksine mot dette heller.

Vi gir oss aldri – fjern helseforetaksmodellen – 4 - fire lokalsykehus i Møre og Romsdal.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 30 minutter siden Samarbeid eller splid?
Helge Orten, og Rise, strekninga frå Vestens til Moa er ei felles strekning E136 og E39, det er den også ...
@Bjørn JacobsenInteressant å observere at lokalpolitikere i SV kjemper så innbitt for å stoppe Møreaksen. De er fullt klar over at da ...
@Bjørn JacobsenDa får vi håpe at politikerne på Stortinget ser at Møreaksen bør prioriteres foran Hordfast på Fergefri E39.
Møreaksen er på SV si kuttliste: "Den er der;)Bare en forglemmelse fra min side. MvhMona FageråsStortingsrepresentant Nordland og SVs samferdselspolitiske ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøOg? Det er jo KSU som har delt innlegget fra denne siden på SIN side på facebook. Og så klart ...
@Anne Mari SandshamnTakk for den linken. Det forandrer likevel ikke mitt poeng – kommentarene bør skrives her på denne siden til dette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte