Annonse
Annonse
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

En gynekolog velter «korthuset», unnskyld sykehuset vårt fra at fødeavdelingen kan åpnes. Ble beskrivelsen «korthus» brukt? Javisst, da har altså vårt sykehus fått et nytt og forklarende innhold. Om jeg harselerer, nei da, vår sykehushistorie når den skal skrives engang i framtida, vil være full av omskrivinger av begrepet sykehus. Det nærmer seg jul og som bestilt kommer kremmernes reklame: «hold magien ved like».

Disse omskrivingene har kommet fra kreative hjerner, som har hatt sin forankring i den nyskrivinger, som har grodd som ugress i kjølvannet av helseforetaksmodellen. Alt dette for å fortelle oss hvor fantastisk en forretningsmodell vil fungere for juvelene i vår lokale folkehelse, nemlig sykehusene. Et avgjørende element for helse, liv og sikkerhet.

Helseforetakenes og deres godt betalte direktører, som i praksis ble gitt alle fullmakter over våre sykehus fra politikere på ville veier, har ført vårt helsevesen ut i en alvorlig krise.

Bedre illustrasjon på dette kan vi egentlig ikke få enn det som nå skjer i Kristiansund. Hvordan kan det forventes at det kommer søkere til stillinger ved et sykehus, som har vært under nedleggingstrusler in år etter år. Forventes det at helseforetaket slipper unna med at en gynekolog veltet «korthuset», unnskyld, sykehuset vårt.

Min påstand er at så lenge helsepolitikken forvaltes av helseforetaksmodellen og politikerne velger å legge seg flat for denne så kommer vi ut som tapere. Det er helseforetakenes faglige vurdering, som vil avgjøre om det blir en fødeavdeling etter «fellessykehuset» åpning på Hjelset.

Hva vi menige og «våre» politikere har av mening spiller ingen rolle, annet enn at vi blir oppfattet som en pest og plage for elitene i politikk og helseforetak. Det er å tro og håpe at vi forblir pest og plage, og det finnes heldigvis ingen vaksine mot dette avviket i vår folkehelse.

Tusener på tusener har deltatt i demonstrasjoner over en nærmest uendelig årrekke. Folk, faner, flagg, appeller, delegasjoner, innlegg, og hva ellers måtte være. Vi er i virkeligheten et samlet bysamfunn og en region, som aldri har kastet kampviljen overbord.

Et stolt ukuelig folkeferd som står oppreist uansett vær og føreforhold.

Tilliten til helseforetaksmodellen og dens øyentjenere er ikke bare tynnslitt, den er utslitt. Det finnes heldigvis ingen vaksine mot dette heller.

Vi gir oss aldri – fjern helseforetaksmodellen – 4 - fire lokalsykehus i Møre og Romsdal.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 7 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 7 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 8 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 8 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte