Annonse
Annonse
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Av: Steinar H. Høgsve, styreleder. For styret i Kristiansund Senterparti

Gårsdagens avstemming i Stortinget, der flertallet stemte ned et forslag fra Rødt, har avstedkommet til dels sterke reaksjoner. Det er forståelig når saken fikk den vinklinga den fikk.

Det er gjort et stort poeng av at Senterpartiets representanter stemte nei til Rødts forslag, der det heter at det skal være fødeavdeling ved SNR Kristiansund også etter at sykehuset på Hjelset står ferdig.

Realiteten i saken er at forslaget fra Rødt ble sendt Stortinget i oktober, før den sittende regjering vedtok Hurdalsplattformen, før SNR Kristiansund og fødeavdeling ble nevnt spesielt og før regjeringa foreslo en bevilgning på 25 millioner kroner øremerket SNR Kristiansund. Dette ble vedtatt i går. Da stemte Rødt for øvrig nei til de 25 millionene. De har heller ikke nevnt SNR Kristiansund med et ord i sitt alternative budsjettforslag.

I går stemte flertallet for et bedre forslag, nemlig det forslaget som sikrer 25 millioner til SNR Kristiansund for å sikre gjenåpning og stabil bemanning Det er faktisk slik det foregår i avstemminger; Senterpartiet stemmer for egne forslag, ikke først og fremst mot forslag fra andre parti.

«Vi stemte for et bedre forslag som faktisk bevilger penger. Intensjonen med disse pengene er et ønske om å holde fødeavdelinga åpen etter at et nytt sykehus står klart,» sier Lise Marie Klungeland, Senterpartiets talsperson for sykehuspolitikk.

«Senterpartiet forsikrer at regjeringa fortsatt vil arbeide for å ha ei fødeavdeling i Kristiansund etter at fellessykehuset står klart, til tross for at Senterpartiet stemte ned forslaget fra Rødt», sier Klungland.

Styret i Kristiansund Senterparti har full tillit til det arbeidet regjeringa og Senterpartiets stortingsrepresentanter gjør for SNR Kristiansund, og lover at vi som lokallag kommer til å følge nøye med i tida som kommer.

Som vi poengterte i valgkampen: – Vi gir oss ikke, selv om andre parti bruker enhver anledning til å sverte både de to regjeringspartiene og sittende regjering.

(Som tilleggsopplysning kan nevnes at samtlige stortingsrepresentanter fra Møre og Romsdal stemte ned Rødts forslag; 2 AP, 1 SP (1 fraværende), 1 Frp (1 fraværende), 1 H og 1 SV)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 1 måneder siden
    Dette er tåkeprat. Et forslag fra Rødt om fortsatt føde i Kristiansund etter at fellessykehuset står ferdig, utelukker ikke Sp fra også å støtte et forslag for ekstra bevilgninger til fødeavdelingen i Kristiansund før fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal står ferdig. Det er fullt mulig å støtte begge forslagene. Gjorde ikke MDG det?

    At kun 9 stemte for (derav to feilaktig fra Ap) og 91 stemte mot (hvorav alle fra Møre-benken inklusive Frp), viser realitetene. At Rødt heller ikke støttet forslaget om ekstra midler til fødeavdelingen i Kristiansund sier også sitt.

    Dette er tredje avstemming i Stortinget om akkurat det samme. Og med samme resultat hver gang. Sp i Kristiansund har ingen mulighet for å endre på dette. Og Sp sentralt har talt.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Vidar Hölm 18 minutter siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Vidar Hölm 51 minutter siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
70% av befolkningen i Kristiansund driter i hvilket fylke de tilhører og flertallet av de som har en mening stortrives ...
@Terje G. FinnøyFor flertallet av de som krysser Romsdalsfjorden er Møreaksen raskest. Det er kun 25% av de som krysser Romsdalsfjorden som ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
@Terje SundsbøOg her vrir og vender du igjen.Romsdalsaksen er kortest, flatest og mest fremtidsrettet som trase mellom Ålesund og Bergsøy.SVV og ...
@Terje G. FinnøyTrafikktellingene viser at kun 40% av de som krysser Romsdalsfjorden passerer Røbekk. Tilhengerne av Romsdalsaksen omgår fakta. For Romsdalsaksen vil ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
Her oppsummerer Jørn Inge på rekke og rad vesentlig punkt der SVV svikter oppgaven sin og ikke minst befolkningen i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte