Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Av: Steinar H. Høgsve, styreleder. For styret i Kristiansund Senterparti

Gårsdagens avstemming i Stortinget, der flertallet stemte ned et forslag fra Rødt, har avstedkommet til dels sterke reaksjoner. Det er forståelig når saken fikk den vinklinga den fikk.

Det er gjort et stort poeng av at Senterpartiets representanter stemte nei til Rødts forslag, der det heter at det skal være fødeavdeling ved SNR Kristiansund også etter at sykehuset på Hjelset står ferdig.

Realiteten i saken er at forslaget fra Rødt ble sendt Stortinget i oktober, før den sittende regjering vedtok Hurdalsplattformen, før SNR Kristiansund og fødeavdeling ble nevnt spesielt og før regjeringa foreslo en bevilgning på 25 millioner kroner øremerket SNR Kristiansund. Dette ble vedtatt i går. Da stemte Rødt for øvrig nei til de 25 millionene. De har heller ikke nevnt SNR Kristiansund med et ord i sitt alternative budsjettforslag.

I går stemte flertallet for et bedre forslag, nemlig det forslaget som sikrer 25 millioner til SNR Kristiansund for å sikre gjenåpning og stabil bemanning Det er faktisk slik det foregår i avstemminger; Senterpartiet stemmer for egne forslag, ikke først og fremst mot forslag fra andre parti.

«Vi stemte for et bedre forslag som faktisk bevilger penger. Intensjonen med disse pengene er et ønske om å holde fødeavdelinga åpen etter at et nytt sykehus står klart,» sier Lise Marie Klungeland, Senterpartiets talsperson for sykehuspolitikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Senterpartiet forsikrer at regjeringa fortsatt vil arbeide for å ha ei fødeavdeling i Kristiansund etter at fellessykehuset står klart, til tross for at Senterpartiet stemte ned forslaget fra Rødt», sier Klungland.

Styret i Kristiansund Senterparti har full tillit til det arbeidet regjeringa og Senterpartiets stortingsrepresentanter gjør for SNR Kristiansund, og lover at vi som lokallag kommer til å følge nøye med i tida som kommer.

Som vi poengterte i valgkampen: – Vi gir oss ikke, selv om andre parti bruker enhver anledning til å sverte både de to regjeringspartiene og sittende regjering.

(Som tilleggsopplysning kan nevnes at samtlige stortingsrepresentanter fra Møre og Romsdal stemte ned Rødts forslag; 2 AP, 1 SP (1 fraværende), 1 Frp (1 fraværende), 1 H og 1 SV)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 6 måneder siden
    Dette er tåkeprat. Et forslag fra Rødt om fortsatt føde i Kristiansund etter at fellessykehuset står ferdig, utelukker ikke Sp fra også å støtte et forslag for ekstra bevilgninger til fødeavdelingen i Kristiansund før fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal står ferdig. Det er fullt mulig å støtte begge forslagene. Gjorde ikke MDG det?

    At kun 9 stemte for (derav to feilaktig fra Ap) og 91 stemte mot (hvorav alle fra Møre-benken inklusive Frp), viser realitetene. At Rødt heller ikke støttet forslaget om ekstra midler til fødeavdelingen i Kristiansund sier også sitt.

    Dette er tredje avstemming i Stortinget om akkurat det samme. Og med samme resultat hver gang. Sp i Kristiansund har ingen mulighet for å endre på dette. Og Sp sentralt har talt.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 13 timer siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Usmakelige løgner fra Finn Arne Follestad (INP)
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Usmakelige løgner fra Finn Arne Follestad (INP)
@Terje SundsbøÅ jeg kunne sagt så mye, går ikke tom for saklige motargumenter. Gidder bare ikke kaste bort min tid og ...
@Anne Mari SandshamnRegistrerer din sedvanlige måte å svare på når du går tom for saklige motargumenter. Forøvrig en gjenganger fra de fleste ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte