Annonse
Annonse
Kathy Lie, stortingsrepresentant, SV
Ytring
08 april 2022 10:55
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Åse Kristin Ask Bakke fra Arbeiderpartiet skrev nylig om den nye pengespilloven som Stortinget akkurat har vedtatt. Ask Bakke fremhever at det viktigste med reguleringen av pengespill er å skjerme enkeltpersoner og familier som rammes av spilleproblemer, og å unngå økonomisk kriminalitet som følge av pengespill.

Helt til slutt sier hun at det er bra at det ble flertall for enerettsmodellen selv om SV svikta på oppløpssiden. Hun sier ikke et eneste ord om hva denne svikten innebærer, og det må derfor forklares.

Jeg er helt enig i alt hun skriver, både om trygge rammer og om hva pengene skal gå til. Vi er også helt enige om å forby reklame for ulovlige pengespill i Norge og at regjeringen skal vurdere hvordan ulovlige spillnettsteder kan blokkeres. Vi er også helt enige om at enerettsmodellen er det som best sikrer forsvarlig spillpolitikk. Ask bakke nevner Norsk Tipping som den store enerettsaktøren, som gjennom det norske folks spillvaner sørger for at mange penger går tilbake til idrett og frivillighet i Norge og det er vi også for.

Men Ask Bakke nevner ikke et ord om at vi har to enerettsaktører og at den andre heter Norsk Rikstoto. Hele Norsk Rikstotos overskudd går til hestesportens fremme. De støtter opp om forskning og avlsarbeid og jobber med dyrevelferd, helse og bevaring av de Norske hesterasene. Norsk Rikstoto har hittil ikke fått lov å utvikle sin spillportefølje i tråd med en moderne samtid. Derfor støttet vi et forslag om at Norsk Rikstoto skal få lov til å utvikle digitale og virtuelle pengespill på hest.

Det handler ikke om å svikte. Det handler om å gi Rikstoto som den ene enerettsaktøren muligheter til å utvikle sine spill og sikre sin økonomi til glede for hestesporten. Alle andre forslag fra regjeringspartiene i denne loven stemte vi for. Vi er for enerettsmodellen og for en restriktiv spillpolitikk. Og det mener jeg ivaretas like godt selv om Norsk Rikstoto får lov til å utvikle digitale hestespill.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du går inn på Norsk Tipping sin app får du umiddelbart tilgang til over 300 digitale spill. Alt fra lotteri til casino. Hvorfor er digitale hestespill så mye farligere? Nei SV sviktet ikke. Vi støttet hestesporten og sikret fremtiden for en viktig næring.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte