Annonse
Annonse
Paul Andreas Hofseth
Ytring
03 juli 2022 15:51
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Vi hører fra alle kanaler at kostnader må kuttes, rentene øker og prisene stiger. Samferdsel får ekstra fokus ettersom påtenkte, planlagte og igangsatte prosjekt er mange. De er også svært kostbare, og står lagelig til for kutt.

Kostnadsreduksjoner kreves, for tallene er ekstreme, og det kan konsekvensene også bli. I vårt fylke har E136 Ålesund–Dombås, samt ny E39 hovedfokus.

E39 Ålesund–Bergsøy har av en grunn blitt til Ålesund–Bolsønes, og deretter delt til Bolsønes–Ørskogfjellet og Ørskogfjellet–Ålesund. Slikt får innvirkning på målepunkt, skaper tvilsomme tall for lengder og tidsbruk–samt uro for rekkefølge og fremdrift.

En ekstrem prisstigning sprenger rammene, og den tvilsomme kostnaden,–24 mrd for strekningen Molde–Ålesund får en kjempesmell. Tidligere ble kostnadene for strekningen redusert 40% fra et nivå på 40 mrd. En mer trinnvis utbygging kan skyve kostnader for MA tidsmessig, men de forsvinner ikke.

Blir utfallet at man setter i gang med «ny del 1»: Molde–Vik, og med fokus på Julsundbrua og den doble undersjøiske tunnelen? Fastlandsforbindelse for Gossen og tidligere Midsund kommune har jo vært den røde tråden fra 80-tallet for selskapet som nå heter Møreaksen AS.

Alle er seg selv nærmest hetes det, og forsterkes når knapphet og rekkefølge blir utfordret. I køen er det sjelden smart å stå bakerst, og der innehar nordmøringene og sunnmøringene et klart flertall. Ledelsen for Hafast er et godt eksempel, og de har selv valgt å plassere seg bak i køen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen i Molde har i flere tiår samarbeidet med Møreaksen (MA). I tvekampen mellom MA og Romsdalsaksen (RA) har preferansene vært tydelige. De har i hovedsak søkt etter løsninger for MA og motsatt for RA.

Har etaten undersøkt om det finnes muligheter et eller annet sted mellom Hjelvika og Skålahalvøya for en kort og grunn undersjøisk løsning? Forholdet mellom båters høyde og dybde er viktig. Båter stikker ikke dypt. 30 meters dybde er nok!

Om en slik løsning er mulig, vil vegen bli 300 meter grunnere enn den 15 km lange Tautratunnelen, få et løp i stedet for to, og farvel til ei bru med krav om 75 meters seilingshøyde. 2 bruer over Tresfjorden er også meningsløst. Besparelsene gir muligheter for annen nyttig samferdsel – f.eks. som omtalt fastlandsforbindelse.

Taktikkeri må nå erstattes av ærlige og grundige sammenligninger. Tiden er overmoden for uhildet utredning av Romsdalsaksen. Signer gjerne krav om utredning på romsdalsaksen.no

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Bjørn Arild Reed Jacobsen 5 timer siden Kunnskapsløse Frank Sve slår til igjen
Å legge seg ut med Rasmussen er ingen enkel oppgave. Der folk synser, tror og påstår uverifiserte "sannheter" møter RR ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Når det gjelder selve reisetidene, kan det være greit å benytte relevante målepunkt. Jeg har brukt disse punktene:Hjelset: https://goo.gl/maps/r9DxyE6dAyRWc4Pu6Kristiansund: https://goo.gl/maps/2oE9cz1jA3vn1QEM8Jeg ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
En oppklaring om nærhet. Hvilket sykehus vil en ambulansesjåfør velge: det som er nærmest i antall kilometer, eller det som ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Kunnskapsløse Frank Sve slår til igjen
Siden Frank Sve mener at Romsdalsaksen er et risikofritt alternativ, så må han ha full tillit til de som har ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Om noen savner et lite historisk tilbakeblikk, så kan dette være noe: https://www.tk.no/kritiske-sporsmal-til-ordforer-kjell-neergaard/o/5-51-940257
jon ingar eik 1 dager siden Møreaksen og tillit
SVV har angående lojal, er kun det til seg selv, og sine kameraderi kammerater lokalt, ansvar til jordskjelv, sikkerhet, og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte