Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes knapt grenser for hvor mye av pengene våre Frp vil bruke på å løse problemer de selv har skapt.

Den typiske Frp-politikken er å privatisere, deregulere og erstatte stat med marked. I 2013 kom Frp til makta og gikk straks i gang med å få opp prisene i kraftmarkedet. Daværende energiminister Tord Lien (Frp) var helt åpen på strømprisen måtte opp, til sterke protester fra både Ap og LO.

Annonse
Annonse

Ni år seinere kan vi trygt slå fast at Frp lyktes godt med kraftpolitikken sin. Når så konsekvensene av høyrepolitikken blir synlige, er det nesten ingen grenser for hvor mye av våre felles penger Frp vil bruke for å løse problemene de selv har skapt.

Dagens Næringsliv har regnet seg fram til at Frps strømforslag alene koster 140-150 milliarder kroner (!) og konkluderer med at Frp har «kastet kalkulatoren ut av vinduet».

Slik sett føyer siste utspill fra Frank Sve (Frp) og Marius Aron Nilsen (Frp) seg godt inn i rekka. De retter hard kritikk mot Arbeiderpartiet og Senterpartiet for at vi ikke vil sløse like mye med våre felles verdier som Frp.

Annonse
Annonse

Men Arbeiderpartiet synes ikke nødvendigvis det er noen god idé å bruke milliarder på utenlandske selskaper som allerede har skjøvet økte strømkostnader over på kundene sine, eller på bedrifter som går med rekordoverskudd. Vi vil heller bruke pengene på å bygge gode skoler, trygge helsetjenester og en verdig eldreomsorg – og ikke minst hjelpe både enkeltpersoner og bedrifter som har det tøft i møte med strømkrisa.

Og aller viktigst, vi må rydde opp i de underliggende problemene i kraftmarkedet som Frp har bidratt til å skape. Arbeiderpartiet er i full gang med å rydde opp med både å forbedre og forlenge eksisterende ordninger.

I tillegg jobber vi med:

  • Å sikre fyllingsgraden i vannmagasiner
  • Eksportrestriksjoner for strøm
  • Bygging av mer fornybar kraft.
  • Redusert behandlingstid for nye kraftprosjekt

Da Sve var ordfører i Stranda kommune, ble for øvrig også kalkulatoren hevet ut av vinduet. Etterpå måtte kommunen bruke tiår på å rydde opp etter den elleville pengebruken til Frp.

Politikk handler om å ta valg. Vil du ha Frp-politikken med hemningsløse gaver til norske og utenlandske milliardærer, eller vil du, som Ap, prioritere gode skoler, en trygg eldreomsorg og strømstøtte til dem som faktisk trenger det?

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    jon ingar eik · 1 år siden
    Prøv og konsentrere deg og din egen AP poletikk Kjølmoen, det er AP, H, SP, og V som har ansvaret for strømkrisa, og du er en av de mest useriøse, tømmer Sørlandet for både vann og strøm, og som både folket og bedriftene sliter,  stem bort alle partiene til neste valg som har laget den krisen, når det gjelder FRP, så har i hvert fall de innrømmet at de har gjort en tidligere feil, det vil nokk aldri du gjøre Kjølmoen, heller ikke med galskapens akse Møreaksen, og Hafast, som forlenger E39 med hele 50 km, og til dobbel pris.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 16 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 18 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Terje Sundsbø 19 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole Sætremyr«Tabell 4.3 Justert portefølje, sortert etter kriterier for porteføljestyring» på side 49, er E39 Vik – Molde nummer 7 i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse