Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det finnes knapt grenser for hvor mye av pengene våre Frp vil bruke på å løse problemer de selv har skapt.

Den typiske Frp-politikken er å privatisere, deregulere og erstatte stat med marked. I 2013 kom Frp til makta og gikk straks i gang med å få opp prisene i kraftmarkedet. Daværende energiminister Tord Lien (Frp) var helt åpen på strømprisen måtte opp, til sterke protester fra både Ap og LO.

Ni år seinere kan vi trygt slå fast at Frp lyktes godt med kraftpolitikken sin. Når så konsekvensene av høyrepolitikken blir synlige, er det nesten ingen grenser for hvor mye av våre felles penger Frp vil bruke for å løse problemene de selv har skapt.

Dagens Næringsliv har regnet seg fram til at Frps strømforslag alene koster 140-150 milliarder kroner (!) og konkluderer med at Frp har «kastet kalkulatoren ut av vinduet».

Slik sett føyer siste utspill fra Frank Sve (Frp) og Marius Aron Nilsen (Frp) seg godt inn i rekka. De retter hard kritikk mot Arbeiderpartiet og Senterpartiet for at vi ikke vil sløse like mye med våre felles verdier som Frp.

Men Arbeiderpartiet synes ikke nødvendigvis det er noen god idé å bruke milliarder på utenlandske selskaper som allerede har skjøvet økte strømkostnader over på kundene sine, eller på bedrifter som går med rekordoverskudd. Vi vil heller bruke pengene på å bygge gode skoler, trygge helsetjenester og en verdig eldreomsorg – og ikke minst hjelpe både enkeltpersoner og bedrifter som har det tøft i møte med strømkrisa.

annonse

Og aller viktigst, vi må rydde opp i de underliggende problemene i kraftmarkedet som Frp har bidratt til å skape. Arbeiderpartiet er i full gang med å rydde opp med både å forbedre og forlenge eksisterende ordninger. 

I tillegg jobber vi med:

  • Å sikre fyllingsgraden i vannmagasiner
  • Eksportrestriksjoner for strøm
  • Bygging av mer fornybar kraft.
  • Redusert behandlingstid for nye kraftprosjekt

Da Sve var ordfører i Stranda kommune, ble for øvrig også kalkulatoren hevet ut av vinduet. Etterpå måtte kommunen bruke tiår på å rydde opp etter den elleville pengebruken til Frp.

Politikk handler om å ta valg. Vil du ha Frp-politikken med hemningsløse gaver til norske og utenlandske milliardærer, eller vil du, som Ap, prioritere gode skoler, en trygg eldreomsorg og strømstøtte til dem som faktisk trenger det?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    jon ingar eik · 1 måneder siden
    Prøv og konsentrere deg og din egen AP poletikk Kjølmoen, det er AP, H, SP, og V som har ansvaret for strømkrisa, og du er en av de mest useriøse, tømmer Sørlandet for både vann og strøm, og som både folket og bedriftene sliter,  stem bort alle partiene til neste valg som har laget den krisen, når det gjelder FRP, så har i hvert fall de innrømmet at de har gjort en tidligere feil, det vil nokk aldri du gjøre Kjølmoen, heller ikke med galskapens akse Møreaksen, og Hafast, som forlenger E39 med hele 50 km, og til dobbel pris.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Det burde vel være en selvfølge at større deler av planområdet avsperres for ferdsel. Hvilke andre industriområder kan man bevege ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Vanskelige veivalg?
Frank Sve og Listhaug (Frp) sier: «Det er en skandale om regjeringen nå vil tråkke på bremsen. For å unngå en ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Vanskelige veivalg?
Frank Sve har mange merkelige utspill, blant annet:«Korleis er då til dømes planlegginga, prosjekteringa, berekningane og alle nødvendige faktorar ikring ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Arne AlmaasHva er problemet med NRK? Rasmussen korrigerer feilaktige avisinnlegg – kampen mot Fake News bør også NRK støtte. Ellers har ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Geir M PunnerudDu klandrer Rasmussen for å helle bensin på bålet, uten å nevne de som stadig vekk setter fyr på nye ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Store deler av Nordmøre når Hjelset raskest
@Anne Mari SandshamnDet er ikke jeg som finner på disse hullene i bemanningsplanen. Dette ble senest orientert om i styremøtet i HMR ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte