Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Ledig tomt på gamle Goma barneskole? Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Ledig tomt på gamle Goma barneskole? Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

21. april kunne vi lese at kommunedirektøren innstiller på at Kristiansund kommune velger Strandgata på Goma som tomt for nytt sykehjem.

Han trekker frem bydelsutvikling som et viktig argument, og at dette vil kunne gi økt livskvalitet og trivsel for innbyggerne i området. Kommunedirektøren hevder videre at han tror en plassering av sykehjem på Goma vil føre til økt verdiskapning og økonomisk vekst i området, med nye arbeidsplasser og økning i tilbudet av varer og tjenester.

Annonse
Annonse

Hvordan dette skal oppstå i kjølvannet av et sykehjem på Goma er jeg noe usikker på, og det hele virker noe vagt.

Utredningene av de to gjenværende alternativene Storhaugen på Kirklandet og Strandgata på Goma kommer nokså likt ut helsefaglig og kommunedirektøren påpeker selv at skillet mellom de to alternativene går på økonomi på den ene siden og bydelsutvikling på den andre.

På tross av at Strandgata blir et dyrere alternativ, så velger altså kommunedirektøren å innstille på plassering av sykehjem på Goma. Mulighetene for en bydelsutvikling veier altså tyngre enn økonomi, og det er her bystyret må ta til fornuft når saken kommer for behandling.

Annonse
Annonse

Kristiansund kommune har mangel på sykehjem/omsorgsplasser per i dag og behovet vil bare øke i årene som kommer. Samtidig er jo ikke økonomien akkurat robust, og trolig vil det bare bli tøffere tider her også, med mindre man endrer kurs.

I lys av dette bør kommunedirektøren innstille på det alternativet som gir mest omsorgstjenester per krone. Dette er lovpålagte tjenester som bør ha prioritet foran (en høyst usikker grad av) bydelsutvikling.

Bydelsutvikling er en god tanke, men ikke når det gis forrang sykehjem og omsorgtjenester.

Jeg anbefaler derfor kommunedirektøren om å tenke seg om en gang til når det gjelder denne innstillingen. Ingebrigtsen er en fornuftig mann, men her bommer han litt.

Ønsker han å drive god byutvikling så kan han heller se mot Pilotveien der kommunen gjennom sitt eierskap i ReMidt, jobber for en etablering av et regionalt avfallsanlegg, midt mellom en utsatt flyplass, naturreservat, handelspark og et boligfelt som stadig vokser.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Rolf Erik Pedersen 8 timer siden Skrot fergene
Vil Rasmussen snakke om ressursbruken for å drifte Møreaksen, Vik - Julbøen?Eller passer det ikke?
Rolf Erik Pedersen 8 timer siden Skrot fergene
@Jan Rune HaukvikTautratunellen og Julsundbrua, er meningsløs, Jan Rune. Den vil ikke oppnå noe som er i nærheten av å ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenMan kan ikke bruke pengene fra Nordøyvegen to ganger – disse pengene kan ikke finansiere flere fergeavløsningsprosjekter.Du har rett i ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenMan kan ikke bruke pengene fra Nordøyvegen to ganger – disse pengene kan ikke finansiere flere fergeavløsningsprosjekter.Du har rett i ...
Tor Hansen 14 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøLa oss si at bygger tunnel til Otrøya/Gossen og krysser Romsdalsfjorden via Sekken. Vis man så tar utgangspunkt i det ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Skrot fergene
@Jan Rune HaukvikOg då må også linjevalet over Ørskogfjellet vere avklart. Inkludert vurdering av nedbygging av natur og myr på begge strekningene
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse