Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Nok engang gjør vi Kristiansundere oss til latter for alle andre i fylket i utbyggingssaker. Dette er ikke annet enn tragisk for alle vi som bor og betaler skatt i den flotte byen vår.

Brannstasjonen i Kristiansund – realitykomedie

Jeg vil derfor forsøke å gi mine lesere en vurdering av de storslåtte og til tider episke drama som utspiller seg i byen vår.«Brannstasjonen» går nå inn i sin neste, men sikkert ikke sin siste sesong. Denne sesongen har bydd på enda flere problemer og konflikter som skaper mer drama enn en prisbelønt Netflixserie.

Annonse
Annonse

Denne gangen er det noen skarpskodde advokater som klarer å legge kjepper i hjulene for byggingen av brannstasjonen etter at prosjektet i tidligere sesonger har sprengt alle rammer for økonomi og styring. Det sies at tom brannsjefen forlater sin post utover i sesongen.

Følg med på denne realistiske komedien om de som skal sørge for å slukke branner og holde temperaturen nede i den lettantennelige byen vår.Det kan skrives bøker og lages god reality tv om «Brannstasjonen» i Kristiansund. Hvordan er det mulig å kjøre prosessen om dette i grøfta gang etter gang? Listen på manglende profesjonalitet begynner å bli lang som et uår og byens politikere får skylden for alt som går galt om de er skyld i det eller ikke.«Tribunen» er en serie lagt til idrettsmiljøet som har gått over mange år uten særlig seeroppslutning. Den har nå endelig fått sin tid i solen etter at det viste seg at tribunene var for bratte.

Tribunefadesen

Serien som inntil nå har vært et kjedelig rettsdrama fra virkeligheten, med en lang rekke langdryge rettssaker, der byen vår taper sak etter sak om problemet med å få bygd et nytt stadion har nå omsider endelig funnet vinnersporet.

Når det nå viste seg at tribunene var for «bratte» i siste episode, av siste sesong så tok det helt av for denne relativt traustige serien. Hvem kunne tenke seg denne vrien i siste episode annet enn kreative serieskapere? Tar problemene på «Tribunen» heller aldri slutt? Kommer det en ny sesong til høsten? Ingenting forundrer oss i Kristiansund. Det er etter min mening på tide at dagens styre i Kristiansund får avløsning etter 16 år med en rekke byggeskandaler som koster innbyggerne millioner av skattekroner. Det er på tide at vi får slippe å slå blikket ned i skam når vi møter blikket fra andre innbyggere i fylket: «Kristiansundere altså, herre fred» eller «knark & trygd» som en romsdalsramp formulerte det.I de andre byene i Møre og Romsdal har en tross alt klarer å gjennomføre betydelige prosjekter uten denne «Kristiansunds støyen» som gjør oss alle her ute på øyene til latter for oss selv og alle andre. Det er nok nå. Denne byen trenger en forandring.

Vi har enda ikke startet på årets mest påkostede nye serie i Kristiansund: «Byutvikling».

Serien handler om nytt sykehjem og skole på Goma der serieskaperne tar i bruk spesialeffekter til nesten 2 milliarder kroner for å gi byen et overdådig drama om ny barneskole og sykehjem. Bare anskaffelser av eiendommen der dramaet skal utspilles har medført at en setter ny rekord for eiendomskjøp i Kristiansund. Her kjøper man den forlengs nedlagte møbelbutikken på Goma for 166 millioner.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

166 millioner for bygg som det har vært så voldsom rift om at de har stått tomme i påvente av det rette prosjektet i mange år. Tenk hvor heldig man er som klarer å få dette for nesten prisen av en ny Brannstasjon eller over en halv barneskole. Råbillig spør du meg. Denne storslåtte serien er nå inne i slutten av sin første sesong. I siste episode landet bystyret på et vedtak der flere partier stemte imot det de hadde gitt uttrykk for bare minutter før fra talerstolen i bystyresalen. Hva skjedde i kulissene? Trakk noen i trådene? Fikk noen et tilbud de ikke kunne si nei til?Serien syder av rykter og påstander om egeninteresse, maktmisbruk og partipisk. En ting er imidlertid helt klart og det er at et drama i denne klassen ikke er utspilt over en sesong. De som elsker serier kan ha mye å glede seg til fremover med denne serien. Jeg vil påstå over mange sesonger og år.

Jeg vil påstå at serien «Byutvikling» allerede nå viser at den har så mye drama i seg at den kanskje en dag vil nå opp til serien «Bolgneset» som så langt har mottatt minst syv Oscar nominasjoner og fire BAFTA priser som beste drama.

Nye koster behøves

Det behøves ikke bare nye koster i rådhuset fremover ser det ut til. For å få rnye sesonger av disse prisbelønte seriene så behøver man både skurker og helter i en stadig mer omfangsrik rolleliste. Det kommer snart nye helter og skurker til i hver enste utgave av Tidens Krav.

Jeg har også bestemt meg for å være med, på heltenes side selvfølgelig. Jeg saler derfor opp for å redde verden og har meldt meg på til årets valg som listefyll for Høyre.

Denne byen trenger en forandring og det skal jeg gjøre mitt for at vi får til.

God sommer.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse