Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Rødt Kristiansund
Ytring
03 juli 2023 13:58
Del på Facebook
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

De herskendes tanker blir de herskende tanker.

Politisk praksis og språkføring fra politisk og administrativ ledelse i Kristiansund har valgt å snu ryggen til det de valgte som oppgave i inneværende bystyreperiode, og som de solgte seg inn på for å vinne flertallet, nemlig det å forsvare vårt lokalsykehus. Etter dette har de blitt drevet fra skanse til skanse fra sentral politisk ledelse og helseforetakets direktører. Folkets motstand mot sykehussentralisering blir applaudert og får ærestatus i festtaler, men veien derifra og til å bli hørt, den er i sannhet en vei på torner og skam. Den beste bekreftelsen er vel en famøs regjeringserklæring om vår lokale fødeavdeling som ble til skrift i sand.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Bevegelsen fra folkeflertallet og kunnskapen om helseforetakets overgrep har vært brekkstangen for å få gjennomslag for å beholde funksjoner i et framtidig DMS, hvilket fantasifoster det enn vil bli. Uten disse elementene ville vi hatt en ledelse som hadde danset som marionetter for de herskende tanker fra sine sentrale partitopper og innsatte helsedirektører. Helseforetaket er og blir innføring av butikk i helsevesenet, styrt av direktører og uten innflytelse fra folket.

Avstanden mellom de grunnleggende forretningselementene i helseforetaksmodellen, og folkets helsevesen hvor helse, liv og sikkerhet veier tyngst vil forsterke seg i tiden og årene som kommer, og vil uvegerlig føre til helseforetaksmodellens fall. Vi skal ikke, og kan ikke underkaste oss forretningsmodellen.

Som politikere skal vi velge folkets side, og stille opp for å forsvare et helsevesen, som var og er en av juvelene i vår samfunnsbygging. Sviker vi på dette punktet så forteller det mere om vår ryggrad enn mye annet vi foretar oss.

Hvilket narrespill vi har vært gjennom fra det tragiske vedtak om fellessykehus til rettssak, møter, protester, tog, Osloreiser, nasjonalpolitiske helter innhentet til vår lokale arena til intetsigende valgløfter, fram til dagen i dag. Folkets kamp har blitt oversett praktisk talt hele veien.

Annonse
Annonse

Vi trenger ingen uttalelser som kapitulerer i forhold til et DMS og støtte til et fellessykehus, som omskapes i form og innhold etter hvert som direktørenes excel-ark og ligninger endrer seg. På den ene siden fores vi med ord og løfter, men bak denne fasaden hviler pisken og forretningsmodellens brutale virkelighet.

Så lenge vi underkaster oss narrespillet velger vi i virkeligheten å selge ut vår helse, våre liv og vår sikkerhet. Da blir de herskendes tanker de herskende tanker.

Vårt lokalsamfunn har gjennom mobilisering og faglige bidrag gjort sitt til at det er et svært høyt kunnskapsnivå rundt det som har skjedd og skjer med vårt lokalsykehus. En tverrpolitisk, rotfestet og sterk allianse har stått fast ved følgende standpunkt:

  1. Avvikling av helseforetaksmodellen – avvikle direktørveldet – politisk styring over helsevesenet
  2. Forsvar lokalsykehusene – vår garanti for helse, liv og sikkerhet

Bare ved å holde fast på dette vil vi vinne kampen for vårt lokalsykehus.

Rødt Kristiansund: Stein Kristiansen – Elisabeth Kristiansen – Sigve Torland – Ildrid Melbye

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse