Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Aage G. Sivertsen
Ytring
18 desember 2018 19:33
Del på Facebook
Aage G. Sivertsen. Foto: Privat
Aage G. Sivertsen. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært hektiske uker i Kristiansund. Mye står på spill. Det hele toppet seg i dag ved at budsjettet ble utsatt. Hva er det som skjer?

Sagen-saken: Torbjørn Sagen(H) gikk ut i Tidens Krav hvor han sa fra om at han ikke var fornøyd med kommunens administrasjon.

La meg komme med noen eksempler som kan tyde på at Sagens utsagn har substans:

Undertegnede ba om et møte med Plan- og Bygningsetaten, pr. mail.  Det var noen spørsmål knyttet til å bygge ut en terrasse. Jeg fikk ikke noe svar før det var gått - 13 måneder (!). I svaret var det ingen beklagelse, men saksbehandleren lurte på om saken fortsatt var aktuell.

Jeg spurte i en ny mail om det var vanlig at de svarte cirka ett års tid etterpå, men det har jeg enda ikke fått svar på. Det har jo gått bare to måneder siden siste mail, optimist som jeg er.

Ved et tilfeldig besøk hos en av byens eiendomsmeglere i sommer ble jeg fortalt : «Vi har et kjempeproblem her i kommunen. Det tar så lang tid å få behandlet søknader i Bygningsetaten. Det er helt håpløst.». Dette fortalte en av dem som eier og driver et av byens meglerfirma.

Disse to små eksemplene antyder at det må være lov å reagere. Jeg har navn på kommunens saksbehandler, og på den nevnte megleren, men dropper å nevne enkeltpersoner da dette ser ut til å være en kollektiv utfordring.

Kvalvik Fort

Et siste eksempel er fra et spennende prosjekt som heter «Kvalvik Fort»: Her har jeg vært med i en arbeidsgruppe i noen måneder. Vi bestemte oss allerede i sommer for å forsøke å lage et «nasjonalt krigsmuseum. Sammen med Ketil Andersen besøkte vi Ergan Kystfort, Romsdalsmuseet, snakket med folk i fylkeskommunen, innhentet informasjon fra kulturdepartementet, fikk med oss Sparebank 1 som sponsor i et forprosjekt osv.

Etter noen måneders arbeid tok vi kontakt med kulturetaten i Kristiansund for å få til et møte. Det er viktig for å komme videre. Det er Kristiansund Kommune som eier tomten til Kvalvik Fort, og de må derfor gi grønt lys for at vi skal ta et nytt steg. Vår leder for prosjektet, Ketil Andersen, avtalte møte med Kristiansund Kommune. Riktig nok noen uker frem i tid, 6.desember.

Hva skjer? Jo, tre timer før møtet får Andersen mail og beskjed om at møtet må utsettes. Andersen fikk ingen forklaring på hvorfor møtet ble utsatt på så kort varsel, men tok det for gitt at det måtte ha skjedd noe alvorlig. Så ble et nytt møte avtalt, nei, ikke dagen etter, men – to uker frem i tid – her går det ikke fort i svingen. Dette møtet skulle være i dag, klokka 13.00. Da Ketil Andersen skulle parkere og gå til møtet, klokka 12.30, ringer man fra kulturetaten og sier at møtet må utsettes til 8.januar. 

Denne gangen fikk Andersen forklart at to av deltagerne ikke kunne delta og at det derfor måtte utsettes. Alle personer er viktige, men skal man utsette møter noen ukers mellomrom hver gang noen ikke kan delta, vil det meste renne ut i sanden.  

Hvilken kultur og hvilke rutiner er det som gjør sitt til at noen svarer på mailer etter 13 måneder og noen utsetter møter med noen minutters varsel? Noe må gjøres og vi kan ikke vente til neste kommunevalg.

Det bør legges til at Kommunen virker å være veldig positiv til prosjektet «Kvalvik Fort» og dette brevet sendes selvsagt i den mening at ting skal bli bedre.

Da jeg var i tvil om det var ordfører eller rådmann som håndterer slike spørsmål, jamfør de siste ukers turbulens, valgte jeg å sende brevet til begge to.

Hilsen Aage G. Sivertsen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse