Annonse
Annonse
Terje Hals, Nordmørslista
Ytring
11 juli 2019 19:36
Terje Hals, Nordmørslista
Terje Hals, Nordmørslista
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om noen skulle være i tvil: Nordmørslistas hovedsak, er Fødeavdelingen, Barneavdelingen og Akuttmottak ved sykehuset i Kristiansund. Det var den saken som brakte oss sammen i 2015, og saken er der fortsatt.

Nordmørslista har hele tiden hevdet at vi vil ha vårt sykehus, uavhengig av bygging av det såkalte «fellessykehuset» på Hjelset. Et prosjekt vi hele tiden, har vært imot. Flytting av spesialisthelsetjenesten til Hjelset (eller Molde), vil gjøre tilbudet dårligere for de langt fleste nordmøringer. Nedlegging av Aure Rehabiliteringssenter er vi også sterkt imot.

La det derfor ikke være noen tvil: Nordmørslista vil arbeide aktivt, der vi har, og kan få innflytelse, for at disse helsetilbudene på Nordmøre skal bestå.

Vi har tidligere redegjort for hva som vil skje om fødetilbudet forsvinner, og behøver ikke å gjenta det. Det skulle dessuten ikke være nødvendig å gjenta de faglige argumentene for at fødeavdelingen skal bestå. De er rikelig belyst både fra sykehuset, aktuell forskning og, ikke minst, fra Bunadsgeriljaen.

At andre partier og politikere støtter vår kamp, er egentlig bare bra. Jo flere vi er, desto lettere er det å få gjennomslag. Dessuten: Det er jo valg snart, så da så. På den annen side, er det mange som har sett at Nordmørslista hadde rett. At kampen for spesialisthelsetjenesten på Nordmøre, ikke var avgjort med vedtaket i desember 2014. Noe mer måtte til.

Mange påberoper seg «faglige argumenter» for nedlegging av fødeavdelingen i Kristiansund. Det blir som å tegne et kart, og så prøve å få terrenget til å stemme med kartet. Ikke helt enkelt, kan man trygt si. For at man skal kunne realisere sine byggedrømmer på Hjelset, så må det spares. Ikke bare i Helse Møre og Romsdal, men også andre steder i det regionale helseforetaket. Vi hører om at kvinner som skal, i henhold til prosedyre, føde på et større sykehus med nyfødtintensiv service, blir avvist ved St. Olav fordi de har stengt barselsenger. Det skal spares, må vite!

Noen mener vi er underfinansiert. Jeg vil tro det menes at vi burde fått mer penger. Helt siden Helseforetaks – modellen ble innført, har den vært en finansiell fiasko. De som sitter på pengesekken, snur ryggen til.
Over hele landet, protesteres det. De folkevalgte er ikke tjent med sinte velgere. Da blir de tvunget til å ta befolkningen på alvor.

Også på Nordmøre!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 13 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte