Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Erik Rolfsen
Ytring
26 august 2019 22:18
Del på Facebook
Erik Rolfsen. Foto: Høgskolen i Molde
Erik Rolfsen. Foto: Høgskolen i Molde
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et leserinnlegg rettet jeg kraftig kritikk mot Bolgneset Utvikling AS og hevdet at det kommunalt eide selskapet planlegger en massiv og uopprettelig miljøødeleggelse finansiert av Kristiansund kommune. Selskapet, som styres av lokalpolitikere uten relevant erfaring eller utdannelse, skal bygge et stort industriområde der det i dag er uberørt natur, for å legge til rette for påståtte fremtidige arbeidsplasser. Imidlertid er det ingen firma som har forpliktet seg til å etablere seg på området, og det er mye ledig areal i området.

Jeg hadde forventet en tilbakemelding fra selskapet om at jeg var feilinformert, at avtaler var fremforhandlet eller forhandlinger pågikk, og om at prosjektet ville bli mer skånsomt for miljøet enn det jeg hevdet.

Når det fra styret ikke er kommet noe svar, legger jeg til grunn at jeg har rett i mine påstander om vettløs bruk av offentlige midler i en pengelens kommune, og at miljøødeleggelsen vil bli så stor som beskrevet. Styrets taktikk er tydeligvis å forsøke å tie saken i hjel; i hvert fall til etter valget.

Jeg har derfor spurt lokale politiske partier om deres holdning til prosjektet slik at velgerne i Kristiansund vet dette før de legger stemmeseddelen i urna.

De som er mot prosjektet er: MDG, Nordmørslista, Venstre, Rødt og SV.

Høyre stiller sine medlemmer fritt. Mange av deres kandidater er klart mot prosjektet. Høyres ordførerkandidat, Sagen, sitter i selskapets styre og må formodes å være for inntil han offentlig gir beskjed om noe annet.

Fremskrittspartiet er for, forutsatt at noen private aktører kommer på banen og tar en del av risikoen. En liten helgardering der altså.

De to største partiene lokalt, Arbeiderpartiet og Senterpartiet, har uttalt til Tidens Krav at de er for prosjektet. Så mye betyr miljø og økonomistyring der i gården.

Jeg finner det interessant at de som ikke bare prater om miljø, men også handler i samsvar med miljøhensyn, er de «nye» partiene, Rødt, MDG og Nordmørslista, (samt Venstre og SV) mens de gamle traverne i Ap og SP ikke synes å ha tatt inn over seg hva miljøvern i praksis innebærer.

Dette håper jeg velgerne noterer seg. Ønsker man å verne om miljøet i vårt nærområde må man stemme på de som handler, ikke de som bare prater eller ikke greier å bestemme seg.

Erik Rolfsen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøEg tar det for gitt at du har lest Klimautvalet sine 9 siderrs rapport om samferdsel. Der står det i ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøJa det er Stortinget sitt privilegium å sette inn tiltak slik at Noreg når sine klimamål. Og det er ikkje ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Hans-Peter KaaresenSamferdsel prioriteres først av alt hos fylkespolitikerne – gratis ferge før skoler. Uten Møreaksen må fylket fortsatt drifte 2 ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrMiljøvennlig mobilitet betyr tilrettelegging for elbiler i distriktene – hvor offentlige transportmidler aldri kan bli et tilfredsstillende alternativ, verken økonomisk ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDet er Stortinget sitt privilegium å prioritere, herunder også hvordan de vil forsøke å nå klimamål. Slik som å redusere ...
Hans-Peter Kaaresen 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse