Annonse
Annonse
Stein Kristiansen, Rødt
Ytring
31 januar 2020 13:01
Stein Kristiansen, Rødt. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Stein Kristiansen, Rødt. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Summen av ordspillet og kreativiteten rundt sykehuskampen i vårt distrikt vil åpenbart ingen enda ta. Et DMS, som ingen av oss kjenner innholdet av, har nå blitt klinikk, lokal-sykehus og avdelingssykehus. Fint skal det være, om halve bakstussen stikker ut, sier ordtaket. Ikke engang tanken om at dette skal klargjøre kan leses positivt. Tvert i  mot ligger det et klart snev av arroganse i dette, som forteller oss menige om at egentlig ikke vet hva et sykehus er. Vi er så dumme at vi trenger undervisning og veiledning, så vi ikke ender i ulykka her på Nordmøre.

Etter min oppfatning har lokale bidrag i villfarelser blitt brukt mot oss for alt hva det er verdt. Imøtekommenhet fra lokal side har, brutalt sagt, bidratt til å parkere og dempe det politiske trykket for lokalsykehuset og mot helseforetak.

I løpet av 2019 har vi tatt et stort steg i retning av å vinne kampen, og dette har blitt lagt merke til. Det taktiske mottrekket fra helseforetak og minister er å opptre mer dannet og kjærlig overfor oss på Nordmøre.

Signalet om at det ønskes dialog og samarbeid skal framheves, og selvfølgelig om vi ikke vil tilpasse oss, så er undertonen at vi bare må finne oss i det som kommer, dumme som vi er.

Ingen skal si at vi ikke har fått vår del av villedning og villfarelser i sykehussaken. År etter år med politiske kamper, politiske løfter fra store høyheter, en vanvittig kostbar rettsak og hva ellers måtte være. Vi trenger ikke flere mer eller mindre opplyste villfarelser i denne saken. Uten å overdrive, enkelt og greit, nok er nok.

Det konkrete, virkelige fysiske bildet vi stiller opp mot ordspillet er det flotte sykehuset som ligger i Herman Døhlens vei 1. Et bankende og levende hjerte for Nordmøre.

Et hjerte som vi slåss for og vil beholde. Vi gir oss aldri!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte