fbpx
Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Leserinnlegg
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
13 februar 2020 18:15
Stig Anders Ohrvik er gruppeleder for Nordmørslista i bystyret i Kristiansund og 1. vara til fylkestinget i Møre og Romsdal for Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik.
Stig Anders Ohrvik er gruppeleder for Nordmørslista i bystyret i Kristiansund og 1. vara til fylkestinget i Møre og Romsdal for Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fergesambandet Seivika–Tømmervåg var torsdag morgen innstilt på grunn av tekniske problemer, det vil si at Aure og Smøla var isolert fra regionsenteret Kristiansund til kl 11. Det påfører reisende store ulemper og tap av både tid og penger når de ikke når fram til jobb, skole og andre avtaler. 

Både for næringsdrivende og arbeidstakere påfører det store ekstraomkostninger som de må dekke selv. Jeg kjenner selv næringsdrivende som sto og ventet på Tømmervåg som måtte leie inn ekstrahjelp fordi ferga var innstilt.

 Det er bra at det jobbes med fergetakster, bedre og mer miljøvennlige ferger og økt frekvens, men uansett er dette problemer man aldri blir ferdig med så lenge ferga ligger der som en barriere. Det er på tide å få fortgang i fergefri forbindelse over Talgsjøen, og for å få til det er det nødvendig å koble på Trøndelag.

Uavhengig av regionspørsmålet, så er det underkommunisert hvor stor betydning bedre samferdsel langs kysten mellom Nordmøre og Trøndelag vil ha både for kystkommunene på Nordmøre og for Hitra og Frøya, som vil få bedre tilgang til flyplass, utdanningstilbud og spesialisthelsetjeneste i Kristiansund. Særlig flyplassen er mye lettere tilgjengelig for Hitra og Frøya enn Værnes, med ferge Aure–Hitra og fast forbindelse over Talgsjøen.

Vi bør se hele kystregionen under ett, og arbeide med både Talgsjøforbindelsen, Edøyfjorden, Vinjefjorden og Aure–Hitra. Til å begynne med er det ferge Aure–Hitra og fergefri forbindelse over Talgsjøen som er viktig, men på sikt bør alle bli fergefri. Det vil utløse fergeavløsningsmidler i 40 år, for pr. i dag tre fergestrekninger, som vil være et viktig bidrag til finansiering. I tillegg bør både Trøndelag og Møre og Romsdal bidra til å få på plass disse viktige forbindelsene.

Bedre forbindelse mellom Hitra/Frøya og Kristiansund vil gjøre det lettere å studere i Kristiansund – vi har allerede studenter fra øyregionen ved HiKSU, og flere bør det bli med nytt campus – det vil gjøre det lettere å bo i øyregionen og arbeide i firma med møtevirksomhet rundt om i landet, ettersom det vil være mulig å ta morgenflyet fra Kvernberget og være tilbake samme dag. Det vil dessuten bedre muligheten for å fly ut fisk fra øyregionen via Kvernberget. 

Og uansett hva vi klarer å beholde av spesialisthelsetjeneste i Kristiansund i framtiden, vil denne være lettere tilgjengelig enn St. Olav for beboere i øyregionen – men det er avhengig av bedre forbindelse.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Espen Heitmann 4 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
Tenk litt på denne "en del av Fergefri E39 fra Kristiansand til Trondheim. Et prosjekt der formålet er å knytte ...
Lars Svein Valderhaug 7 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
Rasmussen, dersom du kastar eit raskt blikk ned på kartet, og brukar nokre sekund på å la dei små grå ...
Lars Svein Valderhaug 8 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje SundsbøEg har kasta bort nok tid på deg, Sundsbø. Farveeel!
Lars Svein Valderhaug 9 timer siden Krev fylkeskommunen ut av Møreaksen!
👍👏
Lars Svein Valderhaug 10 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje Sundsbø«Om du mener at Fannefjordtunnelen forsvinner om Romsdalsaksen bygges, så vil nok mange på strekningene Molde - Åndalsnes bli motstandere ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Lars Svein ValderhaugNei, trafikktellingene bekrefter tidligere resultat – størstedelen av fjordkryssingen er lokal trafikk. Og dette er ikke særskilt for Romsdalsfjorden, det ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 73 comments
  • Lars Svein Valderhaug 46 comments
  • Lama Vik 22 comments
  • Jan Rune Haukvik 22 comments
  • Vidar Hölm 13 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte