fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
21 mars 2021 19:30
POTENSIAL: Ford Mustang Mach-E er en mellomstor, elektrisk, SUV, som trolig har et stort salgspotensial i Norge. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
POTENSIAL: Ford Mustang Mach-E er en mellomstor, elektrisk, SUV, som trolig har et stort salgspotensial i Norge. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

De første kundeeksemplarene av elbilen Ford Mustang Mach E nærmer seg Norge, men majoriteten er forsinket.

Fords storsatsing i Norge i år er elbilen Ford Mustang Mach-E. Noen biler var på en snarvisitt mot slutten av fjoråret, men kundeleveringene har latt vente på seg.

Importøren hadde opprinnelig forventet et større antall biler i mars, men det ser nå ut til å bli betydelig færre.

– Så i klartekst er det en forsinkelse på rundt én måned når det gjelder det store volumet?

– Vi har lenge sagt at de første eksemplarene av Mustang Mach-E nå er på vei til Norge og vil bli levert til norske kunder fra mars måned, men majoriteten av de første måneders bestillinger for Norge blir levert til våre kunder i april og mai, sier Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Motor Norge.

Kvalitetssjekk

Fra starten av vil den bli tilgjengelig med to forskjellige batteripakker, på 75 eller 99 kWt, og et valg mellom to- og firehjulstrekk. Prisspennet er fra noe over 400.000 kroner til rundt 600.000 kroner for utgaven med det største batteriet og trekk på alle fire hjul.

Bilene bygges på selskapets fabrikk i Mexico og går gjennom en større kvalitetssjekk før de rulles om bord i båtene.

– Våre produksjons- og kvalitetsteam gjennomfører svært grundige tester og kontroller på samtlige biler før de transporteres videre fra fabrikken. Denne kvalitetskontrollen tar beklageligvis litt lengre tid enn først antatt, men det er altså ikke store forsinkelser i forhold til planen vi la etter forsinkelsene forårsaket av covid-19, som rammet Ford på lik linje med bilindustrien for øvrig.

Sønsteby sier de opplever stor etterspørsel etter bilen i Norge, og at de gjør alt de kan for at kundene skal få sine biler så fort som mulig, uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte