Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Tema
NTB
26 februar 2023 19:30
Del på Facebook
NY FRONT: Audi har redesignet fronten på sin største el-SUV. Det har gitt bedre aerodynamikk, men viktigst er kraftigere batterier. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
NY FRONT: Audi har redesignet fronten på sin største el-SUV. Det har gitt bedre aerodynamikk, men viktigst er kraftigere batterier. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Audis første elbil, e-tron SUV, traff veldig godt i det norske markedet. Nå er oppfølgeren klar.

Siden Audi e-tron SUV kom på det norske markedet på tampen av 2018, er den levert i 24.890 eksemplarer, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken. Kun to modeller har høyere tall i perioden – Tesla Model Y og Model 3.

annonse

I 2020 var e-tron SUV den mest leverte bilen her til lands, noe som aldri har skjedd med en Audi-modell tidligere. Nå kommer modellen i en oppgradert versjon, kalt Q8 e-tron.

– Dette er vår største lansering på lang tid, sa Audi-sjef Elin Sinervo da hun presenterte den aller første Q8 e-tron på norsk jord.

Ytre sett er det forandringer i fronten, med ny design, ellers er bilen visuelt sett svært lik forgjengeren. Sinervo sa at det ikke var ønskelig med store forandringer på den nye modellen fordi e-tron SUV har vært så populær, særlig i Norge.

Siden lanseringen av e-tron og fram til i dag har Audi gått fra å ikke levere elbiler i det hele tatt, til at elbiler i fjor sto for 97 prosent av merkets leveringer.

annonse

Økt rekkevidde

Det viktigste med den nye modellen er ikke de små designendringene i fronten, men en mer praktisk egenskap.

– Den har bedre rekkevidde. Ny teknologi har gjort at plassen er bedre utnyttet i batteripakken, forklarer produktsjef Johan Ramstad.

Dermed imøtegår den nye versjonen det som har vært ankepunktet mot e-tron SUV – en ganske snau rekkevidde. De tre utgavene 50, 55 og S har alle bedre batterikapasitet enn tidligere: 50 går fra 59 kWt utnyttbar kapasitet til 89 kWt, dermed øker rekkevidden med 44 prosent, til 49 mil. 55-utgaven har 106 kWt som gir 58 mils rekkevidde, noe som er 32 prosents økning. Den sprekeste, S-utgaven, har samme batteri som 55 og klarer nå 49 mil.

Prisen er for Q8 e-tron 50 starter på 700.000 kroner, 55 starter på 820.000 kroner, og S-utgaven koster fra 824.000 kroner. Det betyr at den nye utgaven ligger vel 100.000 over versjonen den erstatter.

De første leveransene til norske kunder kommer i slutten av mars eller starten av april. Sinervo sa også at de ventet ganske kort leveringstid, slik at en bestilling i dag vil gi en bil før sommeren.

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte