Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
16 juli 2023 19:30
Del på Facebook
SKILT: Tidligere måtte man på en trafikkstasjon for å levere inn skiltene. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKILT: Tidligere måtte man på en trafikkstasjon for å levere inn skiltene. Foto: Terje Pedersen / NTB

I fjor høst ble det mulig å avregistrere kjøretøy digitalt. Ifølge Statens vegvesen har mange glemt å påregistrere sine kjøretøy igjen. Det kan ha store konsekvenser.

Fra september 2022 ble digital avregistrering av kjøretøy innført. Dermed slapp eieren å dra til en trafikkstasjon for å levere inn skiltene.

Annonse
Annonse

Mange eiere av «sesongkjøretøy» – som motorsykkel, bobil eller veteranbil – benyttet seg av muligheten, melder Statens vegvesen. Ifølge tall fra Vegvesenet har 322.000 kjøretøy blitt avregistrert siden lanseringen av tjenesten. Disse kjøretøyene slipper å betale forsikring i perioden de er avregistrert.

Nå merker Vegvesenet, gjennom sine kontroller, at flere biler og motorsykler enn tidligere kjører rundt uten å ha blitt påregistrert igjen.

Annonse
Annonse

Uvitende

– Flere glemmer nok å registrere bilen, og det kan fort bli en dyr forglemmelse. Vi ser en økning i antall avregistrerte og uforsikrede kjøretøy i trafikken, sier Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Hvis du bruker et kjøretøy som er avregistrert, får du et gebyr på 5000 kr, i tillegg blir skiltene inndratt. Owre sier at det ikke hjelper om du har en avtale med forsikringsselskapet – forsikringen gjelder nemlig kun hvis bilen er registrert. Undersøkelser gjort av Vegvesenet viser at mange ikke er klar over at kjøretøyet automatisk blir uforsikret når det er avregistrert.

– Vi er bekymret for at flere kjører rundt i bobiler, biler og motorsykler som ikke er registrert. Kanskje har folk ikke tenkt på det, all den tiden skiltene fremdeles er festet til kjøretøyet? sier Øwre.

Er du involvert i en ulykke uten forsikring, blir du økonomisk ansvarlig. Hvis kjøretøyet er avregistrert, er også ansvarsforsikringen automatisk sagt opp.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse