Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Tema
NTB
17 november 2019 19:30
Del på Facebook
SKJER IKKE: Planen om å ta inn den elektriske MG ZS til Norge er lagt på is. FOTO: Produsenten
SKJER IKKE: Planen om å ta inn den elektriske MG ZS til Norge er lagt på is. FOTO: Produsenten

Selskapet som importerer Jaguar og Land Rover, har den senere tiden jobbet med å få MG til Norge. Men så skjedde det noe.

MG, som en gang var en britisk sportsbilprodusent, ble kjøpt av kinesiske SAIC da de gikk konkurs i 2005. I dag lager MG blant annet elbiler. Nic Christiansen Gruppen har ønsket å få dem på veien i Norge.

MG ZS er en mellomstor SUV med en batteripakke på 44,5 kWt og en rekkevidde på 26 mil. Den norske prisen var klar: 229.900 for Comfort-utstyrsnivå og 249.900 for Luxury. Men det blir det ikke noe av.

– Dessverre har vi kommet fram til at dette ikke er et økonomisk holdbart business case for oss, sier Søren Hyltoft i Nic Christiansen Gruppen.

Margintrøbbel

Det var aldri planen at MG-bilene skulle selges gjennom Jaguar Land Rover-nettverket, og det er i prosessen med å finne en lønnsom modell for salg og service at importplanene skal ha stoppet opp.

– Vi har hele tiden visst og kommunisert at det var viktige punkter som manglet avklaring før vi kunne skrive under på avtalen, sier Hyltoft.

De ønsket å selge bilene gjennom en plattform på nettet, som skulle ha et oppsett med service og bilutlevering fra noen få servicepunkter. Hyltoft sier det ikke lot seg gjøre å lage avtaler med en margin som ville bli lønnsom for importørselskapet.

– Med denne bakgrunnen har vi konkludert med at vi ikke på det nåværende tidspunkt kan inngå et samarbeid om å introdusere de ellers meget fine bilene i Norge, beklager han.

Hyltoft sier de ikke har noen andre elbilmerker i sikte for øyeblikket.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse