Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Kronikk
14 januar 2021 20:44
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie må følge vedtaket i Stortinget, sier Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson for Ap til Tidens Krav. Hun burde kanskje ha tenkt på dette før. Hun var medskyldig da Arbeiderpartiet ikke ville stemme for å opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund inntil det nye sykehuset på Hjelset sto klart.

Jeg håper dette signalet får Arbeiderpartiet til å tenke nytt – ikke bare i forhold til sykehussaken i Møre og Romsdal, men også i forhold til andre betente sykehussaker. Det å begrave helseforetaksreformen vil være en god start.

Ellers kommer det nye svært nedslående meningsmålinger for Arbeiderpartiet. Det mange spør seg om er hvor lenge det skal være stille i hovedkvarteret på Youngstorget i Oslo. I en ny meningsmåling Nettavisen offentliggjør i dag får Arbeiderpartiet en oppslutning på 18,4 prosent. Det er en tilbakegang på ni prosentpoeng fra Stortingsvalget i 2017 da partiet fikk 27,4 prosent. I forrige uke kom den en meningsmåling som fortalte at AP var på 17,5 prosent.

Det er ellers grunn til på merke seg at i den siste målingen for Nettavisen får AP en oppslutning i Oslo på 14,3 prosent. Samarbeidet med de grønne har blitt en katastrofe for partiet. Nå er Arbeiderpartiet kommet skikkelig ned i «sumpen».

Ellers merker jeg meg at panikken nå begynner å bre seg i Molde. Ordfører Dahl opptrer som en Trump når han beskylder Kjersti Toppe i SP for å fare med konspirasjonsteorier.

Det er ellers besynderlig at vedtaket om å stenge ned fødeavdelingen i Kristiansund er fattet før man har gjort en avtale om bygging av sykehuset på Hjelset. Det pågår forhandlinger mellom Skanska og Helseforetaket, men så langt vet ingen hva utfallet vil bli. Jeg kommer tilbake med en kommentar når vi vet hva som skjer.

Jeg har fulgt sykehuskrigen mellom Kristiansund og Molde i mer enn 40 år. Jeg vet hva som har skjedd. Det har vært en lang prosess. Hele tiden har sykehuset i Kristiansund vært under angrep. Sakte men sikkert har funksjon etter funksjon blitt fjernet og overført til Molde.

Selvsagt burde politikerne i Kristiansund aldri ha sagt ja til tanken om ett felles sykehus. Selvsagt burde man på alle plan ha gardert seg. Men det har man ikke gjort – og prisen betaler vi i dag.

Men det er fortsatt håp i hengende snøre om at vi skal redde sykehustilbudet i Kristiansund. Vi er i 12. time – men håpet lever. Men skal vi lykkes må Arbeiderpartiet snu – og det må skje raskt.

Uansett må Helseforetaket trekke forslaget om å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund.

Leve sykehuset i Kristiansund – og la Romsdal også få sitt eget lokalsykehus.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse