fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
Per Helge Pedersen
14 januar 2021 20:44
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie må følge vedtaket i Stortinget, sier Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson for Ap til Tidens Krav. Hun burde kanskje ha tenkt på dette før. Hun var medskyldig da Arbeiderpartiet ikke ville stemme for å opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund inntil det nye sykehuset på Hjelset sto klart.

Jeg håper dette signalet får Arbeiderpartiet til å tenke nytt – ikke bare i forhold til sykehussaken i Møre og Romsdal, men også i forhold til andre betente sykehussaker. Det å begrave helseforetaksreformen vil være en god start.

Ellers kommer det nye svært nedslående meningsmålinger for Arbeiderpartiet. Det mange spør seg om er hvor lenge det skal være stille i hovedkvarteret på Youngstorget i Oslo. I en ny meningsmåling Nettavisen offentliggjør i dag får Arbeiderpartiet en oppslutning på 18,4 prosent. Det er en tilbakegang på ni prosentpoeng fra Stortingsvalget i 2017 da partiet fikk 27,4 prosent. I forrige uke kom den en meningsmåling som fortalte at AP var på 17,5 prosent.

Det er ellers grunn til på merke seg at i den siste målingen for Nettavisen får AP en oppslutning i Oslo på 14,3 prosent. Samarbeidet med de grønne har blitt en katastrofe for partiet. Nå er Arbeiderpartiet kommet skikkelig ned i «sumpen».

Ellers merker jeg meg at panikken nå begynner å bre seg i Molde. Ordfører Dahl opptrer som en Trump når han beskylder Kjersti Toppe i SP for å fare med konspirasjonsteorier.

Det er ellers besynderlig at vedtaket om å stenge ned fødeavdelingen i Kristiansund er fattet før man har gjort en avtale om bygging av sykehuset på Hjelset. Det pågår forhandlinger mellom Skanska og Helseforetaket, men så langt vet ingen hva utfallet vil bli. Jeg kommer tilbake med en kommentar når vi vet hva som skjer.

Jeg har fulgt sykehuskrigen mellom Kristiansund og Molde i mer enn 40 år. Jeg vet hva som har skjedd. Det har vært en lang prosess. Hele tiden har sykehuset i Kristiansund vært under angrep. Sakte men sikkert har funksjon etter funksjon blitt fjernet og overført til Molde.

Selvsagt burde politikerne i Kristiansund aldri ha sagt ja til tanken om ett felles sykehus. Selvsagt burde man på alle plan ha gardert seg. Men det har man ikke gjort – og prisen betaler vi i dag.

Men det er fortsatt håp i hengende snøre om at vi skal redde sykehustilbudet i Kristiansund. Vi er i 12. time – men håpet lever. Men skal vi lykkes må Arbeiderpartiet snu – og det må skje raskt.

Uansett må Helseforetaket trekke forslaget om å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund.

Leve sykehuset i Kristiansund – og la Romsdal også få sitt eget lokalsykehus.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 2 timer siden Kristiansund Sp og aksen
Dette spørsmålet burde bli stilt til samtlige SP partiene i Fylket, som styres av ett fåtall som truer fram Møreaksen, ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikFeiga du ut, Lama Vik? Udokumenterte påstandar er Møreaksen-tilhengjarane flinke med. Skyt og stikk av! Patetisk!
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikDet bør du begrunne godt og kvikt! Skitprat frå deg har eg fått nok av. 
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Stig Anders Ohrvik og meg
Jeg oppfatter dette som et bra innlegg av Arne Grødahl. Vi skal ikke sitte å fordele skyld etter sykehuskatastrofen, men ...
Rolf Erik Pedersen 3 dager siden Møreaksen gjekk på eit sviande tap
Møreaksen kunne blitt tidenes verste samferdselsprosjekt. Vi må sette vår lit til at Sve klarer å gi resten av Stortinget en ...
Lama Vik 3 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
Spydigheit og hersketeknikk er berre barnemat samanlikna med ditt samankok av konspirasjonar, Lars.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte