Annonse
Annonse

Nordmøre kjemper for å beholde sitt sykehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

I og med at helsebyråkratene bryter alle lovnader vedrørende fødeavdelingen i Kristiansund, er faren nå overhengende for at det neste som skal ranes fra sykehuset, er barneavdelingen. Og da er selvsagt faren overhengende for at Kristiansund sykehuset legges ned i samme slengen selv om det såkalte fellessykehuset på Hjelset ikke er ferdig eller blir ferdig.

Farlige tanker

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribentSykehusøkonomien i Møre og Romsdal er så dårlig må vite at alt må gjøres for å rette opp underskuddene. Og så langt er det jo Nordmøre som har fått de største nedskjæringene. Nordmøringene som fratas alt, må betale prisen.

Over år er helsetilbud flyttet fra Kristiansund og Nordmøre til Molde. Og nå bruker helsebyråkratene argumentene for alt det de er verdt; nemlig at i og med at tilbudet er større i Molde enn i Kristiansund, så må også fødetilbudet samles i Molde.

Og det skal ikke forundre meg at sjefbyråkrat Erdal vil hevde at i og med at Kristiansund mister sitt fødetilbud, så må også barneavdelingen flyttes til Ålesund hvor det selvsagt er et så langt bedre faglig tilbud.

Og da sier vel de fødte byråkrater at i og med at sykehuset i Kristiansund har så få funksjoner igjen, så kan også resten først som sist fordeles på de andre sykehusene man har i fylket.

Dette høres ut som forferdelig tanker, men problemet er at i hodene til helsebyråkratene er det slike uhyrlige tanker som herjer. Problemet er at de ikke ser på det som forferdelig i det hele, men som søt musikk. De ser på dette som en økonomisk grei løsning.  Ja, de ser dette som en opplagt og soleklar løsning. Da slipper man alle bråkebøttene på Nordmøre også. Bare det må føles som en lettelse for enhver fylkesbyråkrat.

Krisemaksimering?

Nå vil vel de guddommelige helsebyråkratene hevde at dette er krisemaksimering. De vil vel rope ut at vi som kjemper for sykehuset i Kristiansund ser spøkelser på høylys dag. Det kan så være, men vi har sett hvordan disse maktmenneskene tenker og handler. Vi stoler ikke på dem. Gjennom handling har de vist at vi ikke kan ha tillit til dem. Vi vet hva som er stjålet og ødelagt.

Når vi samtidig har alt for mange politikere (våre tillitsmenn) som har sovet i timen og som hele tiden har vært ovenbærende med de samme helsebyråkratene. Ja, da ser vi resultatene. Men hvem er det som har gitt byråkratene all denne makta? Jo, det er jo våre politikere - våre tillitsmenn.

Vi har dårlig tid

For hver eneste dag som går, mister vi tid for å redde vårt helsetilbud på Nordmøre. Nå kjære politiker er det på tide med handling. Nå er det ikke tid til flere utredninger. Nå er det ikke tid for mer uthaling. Skal helsetilbudet på Nordmøre reddes som må det skje nå.

Fortsatt har jeg ikke hørt et ord fra flere av Nordmøres ledende politikere i fylkespolitikken i Møre og Romsdal om det som nå skjer rundt raseringen av helsetilbudene på Nordmøre. Hva betyr det? Er de så opptatt av egen makt og godtgjørelse at de ikke tør stå opp for sine velgere?

Alle politikere får et ettermæle. Jeg er redd for at mange av dagens politikere får et dårlig ettermæle om de ikke nå gjør noe straks for å redde situasjonen. Nå trengs handling og ikke flere ord og bortforklaringer. Helse-Nordmøre er i ferd med å havarere. 

Jeg er glad for at noen av våre mediebedrifter nå følger opp denne katastrofen. All medieoppmerksomhet rundt denne saken er viktig.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte