Annonse
Annonse
Bilde fra 2006. Det er så lite vann at målestaven står på tørr grunn ved vannmagasinet Osvatnet i Torbudalen ved Sunndalsøra. Målestokk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Bilde fra 2006. Det er så lite vann at målestaven står på tørr grunn ved vannmagasinet Osvatnet i Torbudalen ved Sunndalsøra. Målestokk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Mange lar seg rive med av miljøhysteri hvor man som vanlig skal overgå hverandre med tiltak for en fossilfri verden. Kjernekraft og kull- og gasskraft hevdes å være skadelig og må avvikles, mens sol- og vindkraft skal ta over.

andersen ketil ST 365Kronikkforfatter Ketil Andersen. Foto: PrivatHvordan man skal skaffe strøm en vindstille natt har man ikke tenkt så mye på, for det er ikke så mange land som er så heldige som Norge som får hele behovet dekket av vannkraft. Men Norge har ikke så mye vannkraft at vi kan dekke behovet i hele Europa. Det er et meget viktig poeng at vi ikke innretter oss slik at strømproduksjonen er avhengig av været, fordi det er av avgjørende betydning av produksjonen er stabil og robust. Men slik kan det gå dersom politikken baseres på myter. En myte er at kjernekraft er farlig, f.eks. i forhold til nytteverdien. Sjekk NRKs dokumentar Folkeopplysningen om dette tema.

En annen myte er at CO2 er farlig. Denne gassen er tvert i mot en forutsetning for livet på jorda og uten denne ville ikke kunne dyrke mat og det ville ikke bli dannet oksygen slik at vi kan puste. Det viktigste spørsmålet er imidlertid at den samlede belastningen på naturen er blitt altfor stor på grunn av altfor mange mennesker. Men det spørsmålet er fortsatt ikke på dagsorden. (ref.: youtube.no: Dr.ing. Hans Konrad Johnsen, A German green energy failure. Forskning.no/insektokologene/verdens-viktigste-rapport)"

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte