Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Christina Hovde
Kronikk
08 juli 2019 07:01
Del på Facebook
Partileder Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Partileder Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Marit Slagsvold, Jonas Gahr Støre sin kone, sier til Dagbladet (ref. artikkel 4. juli 2019):

"Jeg er jo ikke i politikken, men har et samfunnsengasjement og har alltid stått på venstresida. Det har med menneskesyn å gjøre. Det vi deler som mennesker, er at vi er like mye verdt, og at vi er forskjellige. Da er svarene solidaritet, respekt, fellesskap og fordeling. Vi må fokusere på det som samler, ikke på det som splitter. Det er viktig ikke minst i den tiden vi lever i nå."

hovde christina 250pxChristina Hovde. Foto: Jenny S EngvigDette er musikk i ørene til mange av oss.

Her kommer en bønn fra Nordmøre til APs statsministerkandidat, som etter sigende deler dette verdigrunnlaget med sin livsledsager:

Vis det som predikes gjennom handling, - vis oss respekt og lytt når vi uttrykker vår ektefølte bekymring for føde- og akuttilbudet på Nordmøre.

Jonas Gahr Støre vet akkurat hva vi sikter til. AP-ordførerne på Nordmøre har vært klar i sin tale, og fortjener respekt for sin innsats og kamp for regionen. Men hva hjelper det saken, hvis de ikke blir hørt i partiets sentrale organer? Jeg håper til syvende og sist at våre lokalpolitikeres iherdige innsats, på tvers av partigrensene, vil gi resultater.

Det er ikke tvil om at sentraliseringspolitikken både Høyre og AP står for og praktiserer, bidrar til rasering av distrikts-Norge. Våre to største partier er ganske enkelt blitt for like. Jeg vet det er søkt, men den siste tiden har jeg tenkt at H og AP - siden Gro Harlem Brundtland kom til makten - i realiteten er styrt inn mot å bli et og samme parti. At de har konstruert noen små forskjeller for å tekkes flest mulig, og slik ende ut i en felles maktstruktur som skal være uslåelig. Posisjonene er blitt viktigere enn folket de er satt til å styre.

Jonas Gahr Støre oppfordres til å motbevise dette, og samtidig overbevise oss om at han vil jobbe for både å løfte og legge til rette også for vår region.

Maktstrukturer varer ikke evig, og velgere i hele landet har begynt å heve stemmen. Politikere og partier som ikke lytter og agerer, vil forhåpentligvis få kjenne på konsekvensene. De har fått nok signaler, og alt tilsier at de nå - også for egen del - bør våkne opp.

Jonas Gahr Støre må vise oss i praksis at han står for "solidaritet, respekt, fellesskap og fordeling". Og at han vil "fokusere på det som samler, ikke på det som splitter".

Historisk stod AP sentralt i å bygge hele landet, og de bidro sterkt til fellesskapstankegangen. Som velgere i distrikts-Norge opplever vi nå at AP står blant de fremste i køen for å rive ned det moderpartiet i sin tid bygget opp.

New Public Management-tankegangen innen blant annet helse må skrotes. - Alt er ikke og skal ikke være butikk og utelukkende handle om bunnlinje. Dette betyr ikke at helsevesenet ikke skal effektivisere og bli bedre der de kan.

Som innbygger i priviligerte Norge forventer jeg faktisk, at utviklingen skjer på en edruelig måte både for pasienter og ansatte. - Dessverre oppleves dette som en fjern drøm i dagens regime.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse