Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Vidar Holm, Nordmørstrønder
Kronikk
23 august 2019 21:02
Del på Facebook
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I dag fikk derimot Nordmøre en gavepakke etter mitt syn.

Lokalisering av et eldreombud ble "utrolig" nok lagt til Åleby på Sørmøre. Dette ordnet Sylvi Listhaug. Sylvi er som vi vet utdannet innen markedsføring og reklame. En av First House sine disipler inntil hun begynte å rote rundt i Oslo byråd i 2007 og blant annet sølte bort 30 millioner av norske skattepenger på ei tomt i Spania, som visstnok skulle bli eldrehjem for solhungrige nordmenn i siste enden av det som kalles livet. Uansett hvor kjedelig det måtte være. Altså livet. Ikke Spania. Den ligger der urørt den dag i dag. Nok om det. 

Hvorfor hun i alle dager ikke holdt denne avgjørelsen om lokalisering av eldreombud i lufta, og latet som om Kristiansund var en aktuell lokalisering til etter kommune og fylkestingsvalget, kan man bare spekulere i.

Det hadde jo klart stagge de som faktisk utrolig nok ennå mener at det er så steika kjekt å tilhøre M&R fylke her på Nordmøre. Nå fikk Nordmørslista og Smøla til Trøndelag ytterlig noen stemmer. Takk skal du ha Sylvi. Jeg skylder deg en klem, men du får den aldri.

Så langt alt ved det normale, da bortsett fra at det var et utrolig dårlig sjakktrekk av en proff markedsfører. Om ikke det ligger noe mer langsiktig bak. Mer om det etterpå.

Som en, jeg holdt på å si selvfølgelighet, kommer da en av våre egne på banen og forsvarer det hele. Ja han er i fra intet mindre enn Averøy. Vakkert! Aldri hørt om han, men jeg hefter ofte ikke ved personer men heller system. SystemFEIL rettere sagt. Jan Steinar Engeli Johansen heter han og sitter i finanskomiteen.

Han bejubler en skøytehall og ei rundkjøring som gjør at du slipper risikere smadre bilen din når du skal rekke ferja på Seivika, som slutter å gå i ellevetiden på kvelden. Nydelig. 

Han er så klart partifelle med Sylvi. Hva hun har prestert å putte inn i hodet på Jan aner jeg ikke men det er ikke noe særegent dette at nordmøringer heier på resten av fylket. Det er mer regelen enn unntaket. Uansett parti. Både på fylkesting og i storting eller regjering. 

Så til det med å FÅ noe. Det er da ingen som FÅR noe! Er det den oppfatningen og holdningen vi har på Nordmøre er det jammen ikke rart ting er som de er. Det er da ingen i dette land som noensinne har fått noe. Unntatt da på Nordmøre tydeligvis. Det handler om politisk spill, engasjement og innsats. Posisjonering.

Jeg registrerer at mange som er skeptiske til at man skal gå tilbake til Trøndelag sier at ja men får vi noe mer der da? Nei selvfølgelig ikke.Om noen tror at Trøndelag vil ha noen tusseladder på legd som vil få noe kan vi glemme og forsøke å komme dit igjen. Det handler om innsats, pågangsmot, gjensidig respekt og resultatorientering. 

Trøndelag er ikke kjent for å hvile på noen laurbær selv om det feilaktige uttrykket «træge trøndere» eksisterer. Mon det.  Se på hvem som var først ute med å skape seg en sterk samlende region. Ikke heftet de nevneverdig med å fjerne lokaldemokrati og slå sammen kommuner men gikk sammen om å skape noe sterkt og fremtidsrettet sammen. Robust og bærekraftig som det jo kalles når noe raseres. Bare at her er det sant. Uten å radere vekk lokaldemokratiet og folkeviljen. 

Mange bruker Trondheim by som et slags troll i argumentasjonen mot å bli med i Trøndelag. Kjære vene. Trøndelag har en rekke byer og Trondheim er større enn hele M&R hva angår innbyggertall og er et kraftsenter som gjør at hele Trøndelag styrkes, ikke svekkes. Hadde det ikke vært for det fremtidsrettede og kraftfulle omlandet til Trondheim ville jo ikke byen vært det den er i dag. Byen Trondheim og Trøndelag er gjensidig avhengig av hverandre. Nordmøre og Kristiansund ville blitt nok et kraftsenter i Trøndelag, uten tvil.

Tilbake til Sylvi og hennes eldrekontor. Hun er kanskje ikke så dum som jeg antar. Neppe! Hun gir ganske enkelt blaffen i å prøve være taktisk nå. Hun er smart. Hun ser at fylket rakner. Da gjelder det å sikre Sørmøre mest mulig før splittelsen. Ikke spille skuespill og lokke Nordmøre til å forbli i fylket. Hun ser at løpet er kjørt. Den dagen Sørmøre trykker på knappen og skal inn i Vestlandsregionen gjelder det å ha sikret seg best mulig. Det vet hun. Hun vet også at Sørmøre er en sterk enklave som ikke vil lide under Bergen og dets sterke omland men bli et knallbra supplement for Vestlandsregionen. 

Før det skjer bør Nordmøre ha kommet seg hjem til Trøndelag og vel så det! Eller vil dere at Nordmøre skal bli utkant i Vestland og ha mellommøre mellom oss og fotballaget Brann?

God helg Nordmøre!

Les også: 

NTB: Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund – fylkeskommunen ønsket lokalisering i Kristiansund
KSU.NO:Skjevfordelingen mellom fogderi i Møre og Romsdal i forhold til offentlige arbeidsplasser
KSU.NO: Møre og Romsdal eller Trøndelag - tidligere spørreundersøkelse
Stig Anders Ohrvik (Nordmørslista): Listhaug etablerer eldreombud i Ålesund, i strid med fylkets anbefaling
Berit Tønnesen (Arbeiderpartiet): Reaksjon på regjeringens valg av Ålesund som plassering av eldreombud 
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 5 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse