Annonse
Annonse
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat

I en artikkel i NRK i dag, reagerer organisasjonen Fiskebåt, kraftig på at Equinor ikke tar hensyn til fiskerne når de skal bygge verdens største vindkraftanlegg til havs, Hywind Tampen. Vindkraftanlegget skal ligge på fiskefeltet Tampen i Nordsjøen.

NRK: Meiner staten finansierer øydelegging av fiskefelt

På Fiskebåts anklager om arrogant oppførsel fra Equinors side og at Hywind Tampen kommer til å legge beslag på et stort og viktig fiskefelt, svarer kommunikasjonssjef i Equinor, Erik Haaland, til NRK:

– Det er ikkje mogleg å gjere alle til lags, og vi er også avhengig av å kunne ha vindkraftanlegget så nære plattformene som mogleg

Hvis vindkraftanlegg må stå nært forbruker, bør de bygges nært forbruker og i de land som har behov for kraft. Norge jo har mer enn nok kraft gjennom vannkraft og stort potensiale for oppgradering og økt produksjon.

Er dette utsagnet rett og slett en bekreftelse på at vindkraftverk på norsk jord er for å frigjøre vannkraften vår for eksport, mens vi må betale for utbygging av utenlandsk vindkraft i norsk natur på grunn av feilslått norsk klimapolitikk?

Med viten og vilje blir vi sårbare ved at vi selger ut en utslippsfri kraftproduksjon som har vært et av de få konkurransefortrinnene til norsk industri . I tillegg til at vi må vi betale for bygging av vindkraftverk, betaler vi også for nye linjenenett og utenlandskabler. Vindindustrien forbruker vesentlige areal av norsk natur, som potensielt gir store negative konsekvenser for fugler, dyr, insekter og øvrig økosystem. Hvis vi fortsetter å forbruke naturarealer til fordel for asfalt, betong, veier og industri, vil til slutt klodens eksistens være truet.

Det er flott at Equinor nå innrømmer at kraft må produseres nært forbruker for å unngå enorme effekttap.

Dette har vi jo sagt hele tiden vi som ser galskapen i det som nå skjer innen vindkraft i Norge. Nå har de kanskje litt ufrivillig innrømmet at dette ikke er noen løsning på noe som helst annet enn noen grådige kapitalisters trang til å tilegne seg det norske fellesskapet sine penger. Men det er i alle fall sannheten og denne gangen også bekreftet fra vindkraftbransjen selv.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte