fbpx
Annonse
Annonse
Foto: Wigdis Wollan
Foto: Wigdis Wollan

Det melder styret i Atlanterhavsuka i en pressemelding onsdag.

Styret i Atlanterhavsuka på Smøla har vedtatt å avlyse årets arrangement. Planen var å arrangere swimrun, padlemaraton og triatlon på Smøla 6.–8. august, med mange deltakere og folkefest i hele kommunen.

Med den pågående pandemien, krav til smitteverntiltak og avstand, sammen med de begrensningene som foreligger for arrangementer, vil dette ikke være gjennomførbart. Selv om det kan komme nye retningslinjer for arrangementer utover sommeren, vil det fortsatt stilles krav til smitteverntiltak og avstand mellom folk.

Styret får også støtte fra Smølas kommuneoverlege og smittevernansvarlig Håvard Bjørkly i beslutningen om å avlyse årets arrangement.

– Det er en veldig trist beslutning å måtte ta, men den er likevel riktig, sier styreleder Anders Hermstad.

Styret har lenge vurdert hvorvidt Atlanterhavsuka kunne være gjennomførbar, og hadde sett på ulike scenarier for hvordan avstandsbegrensninger og smittevern kunne ivaretas på en tilfredsstillende måte.

– Selv om vi kanskje kunne ha gjennomført de ulike øvelsene i Atlanterhavsuka med en hel del tilpasninger med tanke på avstand og smittevern, ville det bli et arrangement helt uten det folkelivet og samholdet vi ønsker skal være forbundet med Atlanterhavsuka, sier styret.

Hele konseptet rundt Atlanterhavsuka er bygget på at det skal være trivelig, at deltakerne skal kose seg på Smøla, at vi skal være sammen, og det skal være en fest for alle på Smøla.

Det ville vi uansett ikke fått i år. Det ville blitt helt feil å oppfordre til folkefest når alle bes om å delta i den nasjonale dugnaden for å få stoppet smitten av coronaviruset.

– Vi lover likevel å komme sterkere tilbake med en enda bedre utgave av Atlanterhavsuka i 2021. Datoene er allerede spikret, så sett av 5.–7. august, oppfordrer Hermstad og resten av den spreke gjengen bak Atlanterhavsuka.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte